Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även i Sverige styrde gamla tänkesätt oss människor

Artikel 80 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Min insändare handlade inte främst om separata badtider och inget om män kontra kvinnor. Absolut inget om tafsande.

Jag ville bara berätta att även i Sverige fanns det gamla vanor och tankesätt som styrde människorna. Ingen hade förbjudit min mormor att bada ute, men det gjorde man inte på den tiden. I över 60 år har vi simmat och njutit av vattnet i gemensamma bassänger, låt oss fortsätta med det! Jag fördömer inte män från andra kulturer, men det får inte ta 100 år innan de tänker om. Familjerna ska integreras och män får inte sätta upp fler stränga regler för kvinnor och flickor.

Ta gemensamt ansvar i familjen, låt inte heller pojkarna springa vind för våg. Kanske en tid i badhuset för bara kvinnor kan få männen att snabbare förstå, att även kvinnor vill komma bort från hemmet och lära sig något nytt? Jag förutsätter att de betalar för sitt besök, precis som vi andra gör och att inom en snar framtid hela familjerna badar tillsammans!

BK Hedlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare