Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även "vanliga" brudar väljer diadem

Det är inte bara kungliga damer som toppar brud-håret med ett diadem, eller tiara som det också kallas. Frisören Lena Coskun får ofta sätta maffiga smycken i västeråsbrudarnas uppsättningar.

Annons

Lena Coskun, ägare till Studio Savoy, har lång erfarenhet av håruppsättningar på blivande brudar. Hon gör omkring 15 per år.

Vad för slags tiaror väljer brudarna?

– Det är mycket stenar och pärlor i fokus på tiarorna i dag. Man vill ofta ha en maffig, litet större tiara. Det är ett smycke i håret, inte en detalj.

Dagens prinsbröllop följer Lena Coskun från jobbet; tv:n och radion står på medan hon jobbar.

Vad tror du Sofia Hellqvist väljer för frisyr i dag?

– Jag tror att det blir åt det kungliga hållet. Det betyder en stram frisyr med chignon (ett slags knut red.anm.), säkert en lägre uppsättning som är elegant och enkel.

Vad utmärker kungliga bruduppsättningar?

– Det som är speciellt med deras frisyrer är att kronan ”övertar” nästan hela frisyren.

Släktdiadem som ärvs, möter du det i jobbet?

– Det är väldigt sällan man använder något som gått i arv. Däremot hade en av ”mina” brudar en slöja som gått i arv, och där brudarnas namn var inbroderade. Det var en speciell känsla för mig som frisör att få vara en del av den upplevelsen.