Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgår efter maktkamp

I går kväll tog Mälarenergis styrelse beslutet att bygga till kraftvärmeverket för nästan 3 miljarder. Men samtidigt avgår värmechefen, Anders Ericsson, efter motsättningar med styrelseordföranden Åke Hillman.

Detaljerna om den stora utbyggnaden av Kraftvärmeverket, som ska stå klart år 2014, har VLT presenterat tidigare, men det är mycket svårare att få fram detaljer om Anders Ericssons avgång. Både Ericsson själv, Mälarenergis vd Kenneth Jönsson, styrelseordföranden Åke Hillman och de övriga medlemmarna i Mälarenergis styrelse är hemlighetsfulla.

Men efter att VLT har ringt runt till flera styrelsemedlemmar står det klart att det troligen inte rör sig om motsättningar om kraftvärmesatsningen. I stället handlar det om värmechefens inflytande och ett förslag om att lyfta bort en del av hans beslutanderätt. Kort sagt: en maktkamp.

Läs hela reportaget i torsdagens VLT.