Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avkopplande men lite rörigt

Jan MårtensonSilverapostlarnaWahlström Widstrand

Annons

DECKARE.  Antikhandlaren Johan Kristian Homan får ett både oväntat och obehagligt besök. Gästen, som kliver in i hans butik, erbjuder beskydd, mot betalning.

Homan skakar av sig besöket och tar sig an det lönsamma uppdraget att inreda en 1700-talsherrgård åt en bufflig affärsman.

Men hur är det med rykten om spöken och nedgrävda skatter? Och vem är den mystiska mäklaren Veronica egentligen?

Inte långt efteråt inträffar ett mord, som får hotet mot Homan att växa i allvar.

Mycket är sig likt i Jan Mårtensons senaste Homandeckare ”Silverapostlarna”, där den stillsamme antikhandlaren dras in i ännu ett mysterium, med antikviteter, kultur och god mat som självklara ingredienser, tillsammans med ett aningen tröttsamt klagande på olika samtidsföreteelser.

Mårtensons spänningsromaner är läsning med hög trivselfaktor.

Lättsamt och småmysigt, med Johan Kristian Homan i centrum.

Det blir lite rörigt den här gången och inte helt lätt att hänga med i turerna, när alla trådar ska knytas samman och mördaren avslöjas.

Det känns som om Mårtenson haft lite bråttom.

Men visst fungerar ”Silverapostlarna” som avkopplande sommarläsning. Lite som att se ännu ett avsnitt av ”Morden i Midsumer” en sommarkväll.