Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avsatt hyresgäststyrelse gör polisanmälan

Bråket mellan den avsatta styrelsen i Hyresgästföreningen och nuvarande förbundsstyrelsen fortsätter.

På torsdagen meddelade Hyresgästföreningens förbundsstyrelse att den avsatta styrelsen var välkommen tillbaka. Men det gällde inte alla de förtroendevalda som stängts av.

De som tidigare var ordförande, vice ordförande och sekreterare är fortsatt suspenderade fram till 30 mars 2011.

Hans Ohlsson, tidigare ordförande, har svårt att förstå beslutet att inte alla skulle vara välkomna tillbaka.

– De går emot sina egna stadgar på det viset. För stadgarna säger att alla i styrelsen ansvarar för alla beslut som man inte reserverat sig mot. Vi har resonerat igenom alla beslut och varit eniga när vi gått ut ur styrelserummet, säger Hans Ohlsson.

Men är det någon av er som är avsatt som kan tänka sig att gå tillbaka?

– Nej, det tror jag inte. Inte vad jag vet i dag i alla fall. Jag har gått ur som medlem och kommer aldrig mer att gå med i denna förening, säger Hans Ohlsson.

Hans Ohlsson, Per-Arne Setterholm och Yngve Björkman, tidigare förtroendevalda i Västerås, har nu polisanmält Hyresgästföreningens regionledning och förbundsledningen för förtal.

Anledningen är att de tidigare gått ut i ett pressmeddelande och i pressen och sagt att den gamla styrelsen försnillat pengar och handlat sprit för medlemmarnas pengar.

Vad tror du är orsaken till allt det här?

– Det här är mycket en fråga om personkemi. Det är personer som skulle bort, det är inte något annat, säger en besviken Hans Ohlsson som varit förtroendevald i 30 år i Hyresgästföreningen.