Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avskedad överens med Sura kommun

En anställd i Surahammars kommun stämde kommunen för kränkning när han sparkades efter att porr påträffats i hans arbetsdator. I går möttes båda parter i en muntlig förberedelse i tingsrätten.

Vid en uppgradering av datorerna på arbetsplatsen upptäckte IT-personalen att det fanns omkring 1000 pornografiska bilder i hans arbetsdator. Mannen för-nekar att han besökt porr-sidor på arbetstid.

När parterna förhandlade i tingsrätten i går stod åsikterna till en början fast. Mannen ville att kommunen skulle betala ett skadestånd på 150000 kronor till honom, vilket kommunen inte gick med på.

Han var själv inte närvarande då han enligt sitt ombud mår dåligt och känner sig kränkt av kommunens agerande.

Mannen hävdar att han avskedades den 16 december, vilket kommunen menar är fel. De pekar i stället på att det skickades i väg ett skriftligt avsked den 29 december som aldrig blev hämtat från posten.

Enligt lag ska mannen bli avskedad tio dagar senare, vilket är den 7 januari. Något som båda parter var överens om vid förhandlingens slut då den slutade i en upp-görelse mellan båda parter.

Uppgörelsen utmynnade i följande punkter:

* Mannens anställning i Surahammars kommun upphörde den 7 januari 2010.

* Kommunen betalar mannen 90000 kronor inklusive semesterersättning med anledning av tvisten. Pengarna ska vara honom tillhanda senast den 30 april, då hans anställning egentligen skulle löpt ut.

* Båda parter står för sina egna rättegångskostnader.