Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: Markstedt lämnar VSK Fotboll

Peter Markstedt lämnar VSK Fotboll. Anledningen: Han får inte tiden att gå ihop med sitt civila jobb.- Jättetråkigt att han slutar, säger sportchefen Ado Sadzak.

Annons

Inför 2015 tog Peter Markstedt och Leif Berg över VSK Fotboll med delat ledarskap som huvudtränare.

Nu lämnar ena halvan av duon Grönvitt.

”Markan” avbryter kontraktet som gällde även över 2016.

- Han har enormt mycket med sitt jobb och vi har förstått sedan tidigare att han skulle få problem att hinna med under nästa säsong, säger ena sportchefen Ado Sadzak.

Markstedt är ägare och grundare av företaget Kidsbrandstore.

Uppgifter till VLT redan i oktober bekräftar ledningens uttalanden om att nyheten var ett väntat besked internt i klubben.

- Det är jättetråkigt att han slutar. Han har gjort det jävligt bra. Markan, Leffe och Martin (Andersson) har skapat en härlig harmoni i laget, trots att vi legat sist under säsongen har det varit bra stämning i laget och det är tack vare tränarnas sätt att skapa en jargong. De väckte snabbt självförtroendet i laget vilket gjorde att vi till slut var trea i hösttabellen, säger Sadzak.

- Markan har ett stort kontaktnät och VSK-hjärta och vi kommer ha fortsatt kontakt med honom som bollplank.

Markstedt själv säger så här om sitt beslut:

- Det är ju tidsbrist. Jag driver ju ett företag som växer så det bara knakar. Och det kommer att bli ohållbart att ägna den tid jag vill åt bägge håll. Jag kommer att vara helt slut och inte kunna ge hundra procent. Då är det bättre att fokusera på jobbet, säger han.

Kommer du att återvända till fotbollen i framtiden?- Ja, men så är det väl. Jag har ju tillhört VSK mer eller mindre hela mitt liv, med undantag för några utflykter - och fotboll har varit en del av mitt liv sedan jag var fem. Att helt plötsligt inte ha fotboll i livet på något år, det kommer att kännas tomt. Därför är jag övertygad om att jag kommer att återvända, men nu blir det fullt fokus på jobbet i två eller tre år, säger han.

Och fortsätter:

- Vem vet, jag kanske kan kandidera för ordförandeposten i VSK någon gång. Jag skulle inte bli förvånad om jag gör det - det skulle vara väldigt intressant.

Även assisterande tränaren Martin Andersson - som dessutom hoppade in som spelare under våren - lämnar VSK.

- Han har också haft svårt att få tiden att gå ihop. Vi kan inte ha två av tre tränare som har svårt att hinna med.

Leif Berg är fortsatt i ledarstaben. Och Grönvitt befordrar U19-tränaren Thomas Gabrielsson till A-lagsstaben.

- Thomas är väldigt omtyckt och har ett enormt engagemang och en gedigen utbildning från sin tid i Schweiz, säger Sadzak.

Är Berg huvudtränare och Gabrielsson assisterande?

- Vi ska sätta oss ned med dem och diskutera deras roller. Vi är inte helt klara med hur det kommer att se ut och har ytterligare lösningar som vi diskuterar, men jag vill inte säga mer än så i nuläget för att undvika spekulationer, säger Sadzak.

Annons