Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Syrianskatalangen till allsvenskan

En övergång till superettaklubben AFC United var nära.Men nu kan vlt.se avslöja att Syrianskas David Hasler är klar för allsvenska Örebro i stället - på lån säsongen ut.Anledningen: Hasler ska studera i Örebro. - Det har varit lite känsliga veckor, säger 18-åringen.

Här är detaljerna bakom övergången.

Hasler börjar plugga i Örebro till hösten – och kommer att vara utlånad från Syrianska säsongen ut till den allsvenska klubben. Tanken är att Örebro ska testa Hasler – om han är tillräckligt intressant för en permanent övergång efter säsongen.

I Örebro ska Hasler främst spela matcher med klubbens U21-lag.

Han kommer även att finnas tillgänglig för alla Syrianskas matcher under hösten.

 - Det var nära att det blev AFC men sedan kom jag in på den linje (ingenjör) jag ville i Örebro i stället. Det har varit lite känsliga veckor med många val att göra men det här blev den bästa lösningen, säger Hasler.

Han har tidigare provtränat med Örebro.

Och tycker sig ha bra koll på klubben.

 - Det är en bra klubb, en bra miljö och jag kan utvecklas där. Förhoppningen är att jag kan ta ett stort steg i Örebro, säger Hasler.

Senaste gången han provtränade med Örebro gjorde han också en U21-match.

Hur kändes tempot?

 - Det var ett högre tempo men gick bra. Jag har även bortsett från Örebro tränat ganska mycket med klubbar på en högre nivå (Wolfsburg, AIK, AFC United och Sirius) och känner att jag klarar av det.

Hur mycket spel det blir med Syrianska under hösten är oklart.

 - Vi har inte pratat så mycket om det ännu, säger David Hasler.

Enligt uppgifter till vlt.se kommer Syrianska att presentera 2-3 nya spelare innan transferfönstret stänger (23.59 den 11 augusti). Håll utkik på vlt.se.