Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjas i dag: Årets västmanlänning nr 32

I dag avslöjas vem som blir Årets västmanlänning. Ett ärofyllt pris med en 32 år lång historia. Prisets första mottagare var dåvarande ABB-chefen Percy Barnevik 1983.

Västerås. Prisutdelningen sker klockan 15.30 i Bianchi Café. Publik är välkommen, men max 70 personer ryms.

Prisutdelare är VLT:s tidningschef Thelma Kimsjö och priset är traditionellt Västmanlands landskapsblomma, misteln, i silverversion. I år är den formgiven av Anna Fredell, silversmed på Vallby Friluftsmuseum. Dessutom ett diplom att placera på väl synlig plats.

De första 21 åren delades priset ut av Stiftelsen Westmannaturism, men från och med 2004 är det VLT som står för priset.

Här är de tio som fått VLT:s mistel: Inge Larsson, Framtid för Virsbo (2004), Rolf Carvenius, Jazzens Museum, Strömsholm (2005), Mietek Grocher, berättande överlevare (2006), Mikael Wiseby, Torbjörn Jonsson, Mats Halvarsson och Linda Hammar, En annan del av Köping (2007), Johan Andersson, OS-silvermedaljör i rullstolstennis, Virsbo (2008), Björn Carlsson, konsertarrangör (2009), Marie och Niclas Eriksson, Rederi Mälarstaden (2010), Hassan Shamshiri, ungdomsledare, Hallstahammar (2011), Kvinnohuset, Västerås (2012), Anders Olsson, Teatermaskinen, Riddarhyttan (2013).