Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslutade säsongen på Solid Park Arena - då frälste Benker Grönvitt

VSK stängde säsongen hemma på Solid Park Arena.
Och gav fansen en 2-1-seger när Mathias Benker frälste Grönvitt med ett hörnmål.

Efter veckans uppgifter om att Johan Mjällby är nära att göra klart med en förlängning tog VSK emot Team TG i säsongens sista hemmamatch.

VSK har sedan Sandviken kvar på bortaplan.

På Solid Park Arena mot TG åkte Grönvitt på en tung start. Efter en hörna spelades bollen tillbaka in i straffområdet och Radoslav Erlisch var före VSK-markeringen och stötte in ledningsmålet.

VSK kunde dock svara relativt snabbt. Emir Smajic, från start i dag, bröt in från sin högerkant och kapades i boxen. Domaren pekade på straffpunkten och Karwan Safari tog hand om bollen.

Anfallaren slog första bollen i mål, men tvingades skjuta igen då en spelare rusat för tidigt. Skyttekungen var säker även den gången och slog in den i samma hörn för sitt 17 mål den här säsongen.

I den andra halvleken hade VSK ett visst kommando. Inte så att Grönvitt rullade ut TG, men ägde lite mer boll och hade lite fler avslut.

Efter 75 minuter gav det resultat. Alex de Carolis slog en hörna, Mathias Benker tajmade väl och nickade in 2-1. Hans andra mål för säsongen.

Det blev också sista målet i matchen och VSK vann därmed sista hemmamatchen för säsongen med 2-1.

Publiksiffran i det iskalla Västeråsvädret stannade på 277 personer vilket ger ett totalt säsongssnitt på 1 754 personer per match. VSK därmed given segrare i publikligan.

Matchfakta

VSK-Team TG 2-1

Mål: 0-1 (4) Radoslav Erlisch, 1-1 (22) Karwan Safari på straff (Emir Smajic fixade den), 2-1 (75) Mathias Benker (Alex de Carolis)

Publik: 277.

Så spelade VSK.

Målvakt: Daniel Svensson

Backlinje: Mathias Benker, Ilir Berisha (62), Calle Svensson, Alex de Carolis

Mittfält: Boris Ljevar, Simon Johansson, Carlos Gaete Moggia

Anfall: Rinor Nushi, Karwan Safari, Emir Smajic (70)

Ersättare: Kevin Custovic (62), Dylan Kosik (70)