Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Back med rutin till Sura

Sura Innebandy har landat ett tungt nyförvärv: Förre VIB-spelaren Martin Nilsson är klar för klubben.
- Jag ser fram emot att ha Stefan Lindgren som tränare igen, säger 20-åringen.

Under lördagseftermiddagen spelar Sura ödesmatch borta mot Alba i kvalet till Allsvenskan.

Men bakom kulisserna rustar klubben redan för nästa säsong.

VLT kan avslöja att backen Martin Nilsson, med rutin från Superligan, har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben under förmiddagen.

- Det stämmer. Han kommer att tillföra mycket hos oss. Framförallt har han ett riktigt bra skott, vilket vi har saknat i laget. Sedan är han stark fysiskt och i närkamperna, säger Lindgren.

Nilsson fick göra ett par matcher i SSL med VIB.

Sedan gick han till Danmark och gjorde en säsong där.

Och i år har han spelat för division 3-klubben Rönnby.

- Jag var inte så bra tränad när jag kom hem från Danmark så det passade bra att lira i trean då. Men nu vill jag upp och spela på en någorlunda hög nivå igen, säger Nilsson.

Lindgren:

- Den här nivån kommer att passa bra för hans utveckling. Att gå till högsta serien är ett för stort steg, medan division 3 är för låg nivå.

Lindgren hade Nilsson som tränare i VIB.

Nu återförenas duon - vilket backen hyllar.

- Jag ser fram emot att ha Lindgren som tränare igen. Vi känner varandra och Sura spelar som vi gjorde i VIB så det blir ingen stor omställning.

Och Lindgren öppnar för fler nyförvärv.

- Även om vi tappar Jack Kvist (Falun) så tycker jag att det ser bra ut inför nästa säsong. Vi sitter i en kanonsits där spelare själva ringer till oss och vill komma hit och spela. Vi är lag två i länet precis som vi vill vara.