Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckbykillen som dominerar hjärtat av New York

Västeråsaren Rogér Dupé, 24 år, pryder fasaderna på Times square i New York den här julen.

Den forna fotbollskillen från Bäckby har blivit modevärldens älskling och tapetserar nu bildskärmarna i metropolens centrum.

- Det är ju inte så att man går och kollar efter sig själv när man jobbar som modell. Det var en massa kompisar som hörde av sig och sa att jag var över hela Times square, berättar Rogér som faktiskt prytt Times square en gång tidigare under året, men då ihop med andra modeller. I jul är han solo där.

Precis som den gången är det svenska modeföretaget HM som ligger bakom kampanjen han syns i. Rogér tycker förstås att det är kul att se sig själv i hjärtat av New York, men lite konstigt. Naturligtvis är han stolt, men det är en jordnära kille som ringer upp VLT för att "surra lite", som han säger.

Det går bra nu, är du rik?

- Haha! Som modell kan man tjäna mycket, men man kan bli pank fort också, om man inte får jobb. Mitt råd är att investera de pengar man tjänar och att rida på vågen så länge det går. När du är ute, är du ute.

Är det glamoröst att jobba som modell?

- Det är ganska glamoröst. De som är inne i branschen är bra människor, men det finns många som vill in och som inte alltid beter sig bra. Och visst har jag träffat ganska många kändisar. Den största inspirationen har jag fått från att träffa Naomi Campbell. Sen har jag bland andra träffat Rihanna. Det är en kul bransch om man gillar hiphop och house för många av de stjärnorna finns nära modebranschen.

Är du ihop med någon?

- Ingen just nu, det är svårt när man är så mycket på resande fot. Men jag har börjat planera framåt nu, köpt en lägenhet i Stockholm, jag har kommit fram till att det är där jag vill ha min bas, så kanske blir det lättare att ha ett förhållande då.

VLT skrev om Rogér och hans modellkarriär förra året, men sedan dess har hjulen i modeindustrin snurrat allt snabbare. Just nu är han på castings i London.

Han säger att hans mål är att göra jobbet som modell så bra som möjligt och att han hoppas på att ta sig till den absoluta toppen av etniska modeller (som det kallas när man inte har ett europeiskt utseende).

- Jag gör så gott jag kan, sen får vi se hur långt jag kan ta det, funderar Rogér som bor i New York sedan några år tillbaka.

Han reser mycket i jobbet över hela världen, men ser till att komma tillbaka till Västerås då och då. Närmast blir det till jul innan det är dags för januaris modeveckor med visningar för designers.

- Det känns bra att komma tillbaka till Västerås, där får jag energi och där är jag fortfarande fotbollskillen.

Han må ha kommit långt ifrån Bäckby där han växte upp, men hjärtat är kvar.

- Där jag kommer från kunde vi alla fotbollsspelare inte alla stora namn i modebranschen. Jag blev upptäckt på Segels torg i Stockholm för fem år sedan. Jag tycker att det är kul att visa att man kan bli något stort som man jobbar hårt och har talang, det berättar jag gärna om.

Vad är det största som skulle kunna hända dig karriärsmässigt nu?

- Att jobba för Ralph Lauren, vara ansiktet utåt för deras parfym.

Varför då?

- Det är ansett som finast, haha!