Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund 14:e i Tyskland

Tia i första finalracet i tyska mästerskapen på Lauzitzring utanför Berlin. Bra tävlingsdebut i IDM-raodracingen för västeråsaren Filip Backlund.

Något sämre i andra men en 14:e plats bland världsåkarna duger gott.

Backlund hängde med fint trots viss orutin med omgivning och bana.

– Jag är omkring sekunden efter toppen. Kan tyckas lite men det är en bit. Det är dit jag måste, säger Filip Backlund i telefon från Berlin.

Han startade från 16:e startruta efter kvalet.

Och berättar så här om loppen:

– Fick en halvskakig start i första finalen men körde upp mig från 15:e plats till tionde. Kanonstart i det andra, blev trängd i första kurvan. Tappade positionerna ned till 20:e åkare men lyckades ta ifatt igen till placering 14.

Backlund körde således starkare i finalracen än i kvalet.

Backlunds svåraste konkurrent i kommande Pro Suberbike-SM som börjar kommande helg i Anderstorp, fjolårsmästaren Freddy Papunen, Norrtälje, åkta också i IDM-mästerskapet. Det blev 1-1 mellan de båda svenskarna. Backlund tätt före i första, Papunen strax framför Backlund i andra.

Tuffa dueller väntar med start på Anderstorp.