Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund fortsätter driva Rönnby

Hon är ostoppbar för motståndarna i Superligan. Madelene Backlund pepprade in 2+3 när Rönnby krossade Karlstad med 8-2.- Kul att vara med och bidra till laget, säger forwarden.

Madde Backlunds säsong blir bara bättre. Rönnby gjorde jobbet borta mot jumbon Karlstad - och seriens bästa forward låg bakom fem av åtta mål.

Backlund spelade fram Mira Wickman till 0-1 och sköt 1-2 på egen hand. Sedan spelade hon fram Wickman igen till 1-5 och assisterade när Malin Wikström gjorde 1-6.

I tredje perioden bjöd Wickman tillbaka och dukade upp för Backlund som sköt 2-7.

- Mira är en av de bästa spelarna i serien. Det är jätteroligt att hon är tillbaka (missat en del av säsongen på grund av sjukdom) - och jag är verkligen glad att hon valde att komma till Rönnby, säger Backlund.

Backlund gjorde alltså totalt 2+3 poäng i matchen och drygar ut ledningen i poängligan. Forwarden är sju poäng före tvåan Anna Wijk.

Noterbart är att Backlund som ofta hyllas som en målskytt i världsklass svarar för en precis lika stark "passningssäsong". Forwarden har 30+30=60 poäng på 19 matcher.

- Är det precis lika? Jaha, jo, men det är kul. Jag tycker att det är lika roligt att göra mål som assist.

Rönnbys andrakedja hade också en bra match. Kaptenen Moa Schilström gjorde både 1-3- och 1-4-målet framspelad av Linnea Nilsson.

Komplett matchfakta hittar ni här!

Poängfacit i Tigers:

Madelene Backlund 2+3

Mira Wickman 2+1

Moa Schilström 2+0

Linnea Nilsson 0+2

Adina Augustsson 1+0

Malin Wikström 1+0

Alexandra Högberg 0+1