Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund laddar för comeback

Filip Backlund, Västerås roadracingmästare, drar igång jakten på ett nytt SM-guld i Pro Supberbike, ”värstingklassen” i Falkenbergs dubbla lopp fredag och lördag. – Jag vill ju alltid vinna. Måste se mästarchansen även om jag missat flera lopp, säger Filip Backlund.

Åtta lopp återstår. Filip Backlund (bilden) har 90 poäng att plocka in till toppen. Troligen måste han vinna alla för att lyckas.

Möjligt kanske.

Tre månader efter den lilla vurpan som fick så stora konsekvenster på Le Mans med bruten högerhandled som följd är Filip Backlund redo för comeback i STCC-serien.

Testerna under de senaste veckorna i Linköping och Karlskoga har enbart varit positiva.

- Jättebra, anser Backlund. Hojen är i topptrim.

Men hur är det med åkningen?

– Givetvis är det inte som före skadan. Stabiliteten och styrkan i handleden saknas en hel del. Faktiskt större än vad jag räknat med. Men jag kan i alla fall åka. Det är huvudsaken. Det blir också bättre för varje dag.

Backlund tänker verkligen bita ihop och ge allt vad han kan. Naturligtvis blir det svårt att knäcka topptränade förare som har fått åken att stämma under säsongen. Och varit skadefria.

Om han inte råkat ut för det här trista i Frankrike hade han med säkerhet parkerat i SM-toppen. Han var storfavorit inför säsongen.

- Detta har jag lagt bakom mig. Nu gäller det att se framåt.

Falkenberg är en av hans favoritbanor. Där fortsätter han med intensiva tester från i dag fram till fredags-och lördagsloppen.