Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlund tillbaka efter skadan

I mitten av april bröt Filip Backlund, Västerås roadracingstjärna, höger handled på Le Mans i Frankrike. Nu är han efter långt uppehåll på god väg mot en comeback.

För tre veckor sedan kastade han gipset. I förra veckan togs stiften som hållit samman handleden bort. I torsdags åkte han motor-cykel för första gången efter skadan. Det gjorde han på Gotland Ring där han just nu befinner sig för ett laddarläger i Suzukiregi. Premiären blev lugn och sansad.

– Jag körde på en standardcykel och åkte väldigt sakta. Fick ont i handleden men visst var det härligt att få sitta på en mc igen.

Tävlingspremiären är sedan länge bokad på Falkenberg 9-10 juli. Det bestämde Backlund direkt efter skadan.

– Jag ska bara åka där, säger han.

Då återstår åtta lopp i Pro Superbikeserien för den regerande svenske mästaren Filip Backlund. Teståken börjar på allvar i Lin-köping 28 juni. Då kommer en del svar.

– Jag vet att styrkan i handleden är långt ifrån som den ska vara. Läkarna har förklarat för mig att det tar ett år innan styrkan är tillbaka där den var när jag skadade handen. Givetvis kommer det säkert att inverka på körningen.

Backlund är envis och tränar med sjukgymnast för att bli starkare.

Frågan är hur det ser ut i Falkenberg om tre veckor?

– Hur som helst. Jag tävlar där, understryker Filip Backlund.

David Andersson, Stockholm, leder SM-serien med 90 inkörda poäng.