Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backlunds bästa i IDM

På Sachsenring, en klassisk tysk roadracingbana i närheten av Dresden presterade västeråsaren Filip Backlund sitt bästa resultat i IDM, tyska roadracingmästerskapen.

Backlund blev åttonde man i andra söndagsracet sedan han ett tag legat på sjätteplats efter ett regnstopp.

- Vi hade bra varvtider, högt tempo. Någon tiondel fortare och jag är ikapp de bästa tyskarna, konstaterade Filip Backlund. I race heat ett hade Backlunds cykel inställningsproblem men han hängde ändå med fint till en 14:e-plats.

Tävlingen började med bekymmer när Filip Backlund på friträningen kraschade en cykel. Mekanikerna tvingades i alla hast bygga en ny till kvalet på lördagen. Ingen önskad fart på den motorn, motorbyte ägde rum och trots inställningsproblem kvalade Backlund in som 16:e åkare.

- Kanske hade jag blivit ännu bättre i andra finalracet om vi varit bekanta med regeln som tillåter däckbyte efter regnuppehåll. Det visste mina konkurrenter och därför tappade jag ett par placeringar till åttonde under slutvarven. Alltid lär man sig något nytt.