Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backstjärnan om sin framtid i VIK

Stanna i VIK Hockey eller byta klubb?Stjärnbacken Nick Angell är osäker på sin framtid.- Jag hade planerat för att spela i SHL med VIK, säger amerikanen.

Det har gått ett par dagar efter VIK:s misslyckade SHL-kval mot Rögle. Den absolut värsta besvikelsen har lagt sig men Nick Angell känner fortfarande en stor dos frustration.

- Jag är sur över att vi inte lyckades. Jag har svårt att sova och tänker mycket på vad som gick snett. Jag hade verkligen planerat för att spela i SHL med VK och det känns tungt att vi inte tog steget upp eftersom jag trivs så bra här, säger Angell.

Angell gjorde en stabil säsong i VIK med 30 poäng på 48 matcher och fem assist på nio kvalmatcher. Och backar med Angells offensiva egenskaper är alltid eftertraktade på marknaden. Enligt uppgifter ska SHL-klubben Frölunda, som är mitt uppe i semifinalspelet mot Växjö, vara intresserade av Angell.

- Jag har också hört det där men jag kan inte kommentera det närmare. Det är alltid mycket rykten den här tiden. Men jag har nyss haft ett möte med min agent och vet att det finns flera klubbar som är intresserade.

Du har ett optionsår med VIK. Vad talar för att du blir kvar i stan?- Jag har inte tänkt tanken på att spela någon annanstans nästa säsong eftersom jag var säker på att vi skulle ta oss till SHL. Men nu är läget ett annat och jag måste hitta en ny plan. Det känns jobbigt att behöva tänka på framtiden.

Angell berättar att han har träffat sportchefen Niklas Johansson tidigare under veckan och fört samtal.

- Han lovar en seriös SHL-satsning även nästa säsong och det känns bra. Men jag sa till honom att det kommer att ta lång tid för mig innan jag bestämmer mig för vart jag ska spela.

- Det är mycket som spelar in när jag tar beslutet. Det handlar inte enbart om hockeyn. Jag trivs oerhört bra här i Västerås.

Nästa vecka lämnar dock Nick Angell och hans fru Samantha Västerås för att flyga hem till USA och till parets lägenhet i Minneapolis.

- Det blir lite semester där och sedan får vi se vad som händer. Som sagt så kommer det att dröja ett bra tag innan jag bestämmer mig.