Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backveteranens skadehelvete

Katarina Tuominen har haft fyra svåra skador det senaste året – men det stoppar henne inte.

Katarina Tuominen är tillsammans med systern Sanna Tuominen Rönnbys verkliga trotjänare.

Ingen har spelat längre i klubben än tvillingarna. Men det senaste året har det inte blivit speciellt mycket spel för Katarina Tuominen.

Backveteranen har kort och gott haft ett riktigt skade-helvete – fyra tunga skador på drygt ett år.

Förra hösten bröt Tuominen fingret och någon månad senare slet hon av korsbandet. Oturen har fortsatt den här säsongen. Tuominen spelade de fyra första seriematcherna men fick sedan problem med ljumskarna.

Och det stannade inte där. Precis när ljumskarna blev bra åkte hon på en ny knäskada – och det är oklart när hon är tillbaka på inne-bandyplanen.

– Det är jättetråkigt när man hela tiden råkar ut för nya skador. Men jag är oerhört tjurskallig så jag tränar för ytterligare en comeback nu, säger Tuominen.

Oturen var framme på en träning. Tuominen gick in för fullt i en duell och fick en smäll på knät.

– Knät vek sig och man hörde hur det rörde sig där inne. Det var precis samma känsla som när jag slet av korsbandet. Men eftersom jag inte har något korsband är det inte lika illa nu.

Tuominen fortsätter:

– Förmodligen handlar det bara om ett uttänjt ledband. Knät är fortfarande svullet.

Hur länge räknar du med att vara borta?

– Lite svårt att säga. Min sjukgymnast tror att jag kan vara tillbaka någon gång i januari. Men först måste svullnaden lägga sig så att jag kan börja träna för fullt.

Du har ju varit extremt skadedrabbad. Har du funderat på att lägga av?

– Det är klart att det är väldigt jobbigt mentalt att man tvingas rehabträna så mycket. Men innebandy är fortfarande så roligt. Det är bara att bita ihop.

Det har gått desto bättre för laget. Rönnby leder, lite överraskande, serien fyra poäng före Kais Mora.

Då säger Tuominen:

– Jaså, gör vi det? Det hade jag inte koll på. Jag är nog den enda i laget som inte kikar på tabellen speciellt mycket. Jag visste att vi låg i toppen men nu har det ju varit lite matcher i helgen medan vi har ett långt uppehåll.

– Det är först efter jul och nyår som jag kollar mer på tabelläget. Ju närmare slutspel, ju mer fokus blir det.