Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bad slutade med bråk

De två småpojkarna blev osams i bassängen på Råbybadet. Det slutade med att en av föräldrarna blev misshandlad.

Det var i juni som de två familjerna var på Råbybadet, dock inte i sällskap med varandra. Pojkarna var i småbarnsbassängen, och plötsligt började den ena pojken att stänka vatten på den andra som började gråta.

Mamman blev då upprörd och uppmanade sin son att slå den andra. Pappan till den andra pojken sa att det var förbjudet att slåss i Sverige.

Enligt ett vittne gick kvinnan då till attack. Vittnet såg hur kvinnan gick till den andra pojkens pappa och knuffade ner honom från en bänk. När mannen reste sig upp spottade kvinnan honom i ansiktet och gav honom två eller tre slag i ansiktet med öppen handflata.

Vittnet – som inte kände någon av familjerna – bedöms av tingsrätten vara trovärdig. Kvinnan fälls nu för misshandel och ofredande till 80 dagsböter à 50 kronor. Hon förnekar brott och hävdar att hon agerat i självförsvar.