Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Både jag och VSK vinner på det här"

Simon Lundevall lämnar VSK Fotboll. Mittfältaren är klar för allsvenska Gefle IF.
– En stor chans för mig. Jag är väldigt glad över den här lösningen, säger 22-åringen.

Veckan började annars inte bra för Lundevall. Han fick inte resa med laget till bortamatchen mot GIF Sundsvall. Klubbledningen valde att peta talangen eftersom han ville vänta med att skriva nytt kontrakt till efter säsongen när det är klart vilken division VSK spelar i.

– Då var ju inte den här lösningen klar så det var skittungt.

Kan du förstå VSK:s agerande?– Inte då. Men så här i efterhand kan jag väl göra det.

Gefle IF har haft ögonen på Lundevall en tid. De såg honom mot Falkenberg på Swedbank då han var VSK:s bäste spelare.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av Pelle Olsson (tränare/sportchef)). Det är bara för mig att åka dit och ta chansen. Det känns väldigt inspirerande, säger Lundevall som skrivit på för 3,5 år.

Lundevall har spelat nästan tre säsonger i VSK. I superettan har han startat samtliga matcher förutom den mot GIF Sundsvall – och han har varit en av klubbens bästa spelare.

– Det är vemodigt att lämna spelarna och klubben. Men i det här fallet får jag se till mig själv, säger han.

Hur ser du på VSK efter det som hänt?– Det är inget agg från min sida. Både jag och VSK vinner på det här, det är den bästa lösningen det kunde bli, säger han.

Gefle gjorde i går klart med mittfältaren James Frempongs övergång till IFK Norrköping. Frempong skrev för ett par veckor sedan på ett kontrakt med Norrköping. Fram till i går förmiddag var han fortfarande Gefles spelare, men de båda allsvenska klubbarna kom överens om att han skulle flytta omedelbart – och det gjorde Lundevalls övergång möjlig.

Redan i morgon tränar Lundevall för första gången med sitt nya lag. Han blir spelklar redan på söndag, då Gefle möter BK Häcken.