Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badminton för knattar: "Kul men svårt"

Fotboll, innebandy, badminton och en del andra idrotter står på höstschemat för medlemmarna i idrottsskolan Knatteskutt. Olika aktiviteter för barn mellan 4–9 år.
– Det är roliga former som gäller, förhoppningen är att de ska fortsätta med något som är bra för hälsan, säger Joachim Wallin, projektansvarig.

Idrottsskolan Knatteskutt låter barn i åldrarna 4–9 år prova på olika aktiviteter varje helg under tolv veckor. Förra helgen var det badminton som stod på schemat.

På lördagen hade de lite äldre barnen träning och på söndagen var det dags för de minsta knattarna. Efter uppvärmningen dröjde det inte länge förrän Bellevues badmintonbanor var fyllda av 4–5-åringar som sprang runt med badmintonracketar och slog på ballonger.

– Det är kul men lite svårt, men det är bra tränare, sa Melker Flyckt.

Knatteskutt har blivit en succé då 160–170 barn deltar varje helg. Intresset har också varit stort från stadens idrottsföreningar då de tackat ja till att Knatteskutt kommer och provar på deras idrott.

– Det är fullt upp men det är kul att det är så många som deltar, säger Joachim Wallin och fortsätter:

– Jag är jätteinspirerad varje gång, det är häftigt att se hur barnen koncentrerar sig.

Matilda Carlqvist spelar i VBMF och var tränare under helgens knatteskutt.

– Det är jätteroligt, de är så unga och badminton är ganska svårt, idén att låta de yngre spela med ballonger istället för vanliga fjäderbollar blev en succé, säger hon.

Trots att spelarna var väldigt unga tycker Matilda Carlqvist att vissa var duktiga.

– Några har känslan, det är bara hoppas att de tycker badminton är roligt och att de vill komma tillbaka.