Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bajsplats Västerås

Det är ett skitigt jobb men någon måste göra det. Stadsliv blir CSI Västerås och tar tag i ett aktuellt bekymmer: oplockat hundbajs.

Iklädda skyddskläder, andningsskydd och med markeringsvimplar skred VLT:s Stadslivsredaktion till verket som en ovetenskaplig budgetversion av ett gäng brottsplatstekniker. Efter för mycket konsumerande av amerikanska tv-serier föddes CSI Västerås, om så bara för en eftermiddag då vi grep oss an ”Hundfallet”.

Hundbajs har legat infryst i flera lager snö och nu staplas brottsbevisen på varann. På gångbanor och på gräsmattor. Kanske du har lite under ena skon också.

Det är inte svårt att hitta brottsplatser. Undersökningen gjordes på gång- och cykelbanan och gräsmattan nedanför gamla Televerkshuset på Skultunavägen.

25 meter gångbana med tillhörande vägkant scannades av och varje bajskorv märktes ut med gulsvarta flaggor. 40 stycken totalt.

Det är ett brott att inte plocka upp efter sin jycke. Hussar och mattar kan dömas till penningböter på 200-4 000 kronor. I teorin i alla fall. Att polisen prioriterar annat är väl inte mycket att säga om.

Men: Ska det verkligen vara så här? Även i-landsproblem är väl till för att lösas? Tills vidare säger Stadsliv ”Fy på dig!” och spänner ögonen i alla olydiga hundägare som inte plockar upp efter sina fyrbenta medbrottslingar.

Har du lösningen på problemet?