Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baka Sabinas makalösa tårta

Skultunatjejen Sabina Viklund må vara bara 19 år, men har redan hittat sin grej. Här tipsar hon om hur du får till Halloweens fräsigaste tårta.

– Halloween är för mig en läskig stad, häxor, fullmåne och pumpor, och det ville jag få in på tårtan, berättar Sabina Viklund.

Tekniken påminner om prinsesstårta, med bottnar, lager av fyllning och marsipantäcke. Sabina lägger kraft även på smaken i sina tårtor, den här är med choklad och apelsin.

Numera finns en uppsjö av tårtskaparmaterial, som smaksatt eller färdigfärgad marsipan, att köpa.

– Jag beställer marsipan, verktyg och andra tillbehör på nätet, med då tar det omkring fyra dagar att få hem varorna. Det finns också en del på Panduro, berättar Sabina.

Den här tårtan har tre våningar, var och en är för tung för att ställa ovanpå den andra, utan smarta trix.

Sabina placerar de två mindre tårtorna på tårtkartong. Innan hon placerar tårtorna på varandra sticker hon ner sugrör i den undre tårtan. Sugrören ska vara i nivå med marsipantäcket, och inte sticka upp för mycket. De blir en osynlig ställning som kartongen och tårtorna kan vila på.

Intresset vaknade för fyra år sedan, då Sabinas mamma hade återupptagit sitt intresse att baka spektakulära tårtor. Hon övertalade dottern att testa, och sedan dess har Sabina varit fast. Mer än 100 tårtor har det blivit, kanske närmare 200.

– Mycket inspiration till tårtorna kommer från barnprogram. Jag gillar tecknat och det lite barnsliga.

Drömmen är att kunna livnära sig på hobbyn.

Testar du att göra Sabinas tårta? Skicka ett mejl med bild och ditt telefonnummer till [email protected]