Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baltiskt bluffbolag fakturerar företag

Företagare i länet har fått en blankett av Bolagsupplysningen. Den som skickar tillbaka blanketten tvingas betala nästan 5 000 kronor per år.

Annons

Företagare i Västmanland har nyligen fått en blankett från Bolagsupplysningen. Den som inte läser det finstilta kan lätt tro att det handlar om en myndighet som vill ha adressuppgifter från företaget som fått blanketten.

Företagare som fyller i och skickar in blanketten anses ha gått med på ett avtal och tvingas betala nästan 5 000 kronor per år i två år, en period som förlängs med ytterligare ett år om den inte sägs upp i tid.

Bolagsupplysningen är ett företag som är registrerat i Estland. Detta företag ska inte förväxlas med den svenska myndigheten Bolagsverket.

”Det är inte Bolagsverket som står bakom detta brev. Det har ingenting alls med Bolagsverket att göra”, skriver myndigheten på sin hemsida.

Den företagare som redan har skickat in blanketten till det estniska företaget har möjlighet att bestrida fakturan och polisanmäla bedrägeriet. Information om hur det går till att bestrida en faktura finns på polisens hemsida.

Företag i Västerås, Hallstahammar eller Surahammar som har fått en blankett från Bolagsupplysningen, och vill berätta om det, kan även kontakta VLT.

Annons