Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilarna tvingar VSK att träna i Uppsala

Tre dagar kvar till kvartsfinalen mot Vänersborg. Då släpps inte VSK Bandy in i ABB Arena på grund av bilmässan.
– Det här är ju bara sorgligt, säger klubbchefen Michael Campese.

Annons
besviken. Michael Campese har fått mycket reaktioner på att VSK stängs ute från arenan. ”Det har kommit massor av mejl internt i klubben, alla jag möter vill prata om det, spelarna är arga och även flera sponsorer har hört av sig. Ingen kan tro att det är sant”, säger han. Foto: Rune Jensen/Arkiv

Glädjen över att det blev Vänersborg som väntar i kvartsfinalen blev kortvarig.

Strax efteråt stod det klart att i stället för att ladda och nöta de sista detaljerna inför slutspelet ligger fokus i stället på att hitta någonstans att träna över huvud taget.

ABB Arena Syd är nämligen inte tillgängligt från och med i kväll och fram till söndag på grund av bilmässan Classic Motor Marknad.

– Det här är ju bara sorgligt och det hade jag tyckt vilken förening det än hade drabbat. Nu var det vi den här gången men det hade varit precis lika illa om det hade varit VIK eller Västerås-Irsta till exempel, säger VSK:s klubbchef Michael Campese.

Lösningen blir troligen att laget åker och tränar i Relitahallen i Uppsala i morgon och sedan tränar utomhus på Hakonplan på lördag.

– Spelarna tror fortfarande inte att det är sant. Jonas Nilsson sa till exempel att inte nog med att vi har seriens sämsta is, nu får vi inte ens träna på den, säger Campese.

Han har förståelse för att hallen måste hyras ut för att ekonomin ska gå runt men anser att ett beslut måste tas på politisk nivå om hur elitföreningarna ska hanteras.

– Ser man väldigt konkret på det så vill jag vädja till kommunen att de tar beslutet om elitstöd och framför allt att de beslutar att de föreningar de väljer att stödja får förutsättningar att vara just elitmässiga. Det finns flera lag här i stan som går bra nästan varje år och som man kan räkna med ska gå till slutspel. De måste vara garanterade att ha tillgång till sina hallar under slutspel.

Michael Campese är noga med att poängtera att han inte lägger skulden på någon tjänsteman utan att det är politikerna som måste besluta sig för om de anser att idrotten i stan är viktig eller inte.

– Jag hade förstått om det hade handlat om Melodifestivalen eller något annat stort som drar in mycket pengar. Men jag är helt säker på att det genererar mer pengar och publicitet till stan om vi lyckas ta oss vidare till en semifinal än att det är en bilmässa, säger han och avslutar:

– Vi investerar i arenan och följer avbetalningsplanen till punkt och pricka. När det blir så här undrar man ju om det betyder någonting för just nu känns det väldigt hopplöst.

VLT har sökt politiker i kultur-, idrotts- och fritidsnämnden för en kommentar.

Mer läsning

Annons