Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruuns utmaning - 110 mil på cykel

VSK-försvararen trampar i sju dagar för barncancerfonden.

Annons

VSK Bandys Anders Bruun har tidigare vid flera tillfällen samlat in pengar till barncancerfonden i kampanjen Ride of Hope.

Senaste tillfället var förra helgens Vätternrundan där försvararen cyklade de 30 milen på 9 timmar och 28 minuter.

- Målet var att cykla under nio timmar men det gick inte. Det blåste och var väldigt tufft. Dessutom hade jag bara 50 mil cykel i kroppen och de säger att man ska ha minst 100. Visst har jag egentligen orken men man tar helt elut i muskler som man annars inte använder på det sättet, säger Anders Bruun.

VSK-återvändaren håller dessutom fortfarande på att rehabilitera sig lite efter en mindre bristning i baksida lår.

- Det var ingen fara men den gör att jag inte är med när killarna spelar innebandy och så. Det är trist men jag är rätt var att träna ensam och tycker det är helt okej. Det är inte värt att riskera något så då är det perfekt att cykla i stället, säger Anders Bruun.

Nästa helg är det dags för Anders Bruun och hans team Ride of Hope Stockholm att ta sig an nästa utmaning. 110 mil cykling genom England och Wales. Starten går i Milton Keynes och fortsätter vidare mot Cambridge, Nottingham, Chester, Caernarforn, Shrewsbury, Woking och tar slut i centrala London en vecka senare.

- Tanken är ju att samla in så mycket pengar som möjligt med sponsorer och sådant. Det går till stöd för familjer till barn med cancer. Som till exempel Ronald McDonald-husen där familjerna kan bo så de får en dräglig situation under sjukdomstiden. Det är en kul utmaning med ett väldigt gott syfte, säger Anders Bruun.

Om inte det skulle räcka som motivation så finns givetvis fortfarande lagkamraten Victor Engströms bortgång förra sommaren i tankarna.

- Det känns ju närmare nu, det här med cancer. Så det känns viktigt att göra det här, säger Bruun.

Mer läsning

Annons