Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får nytt kontrakt med VSK Bandy

Truppen inför nästa säsong fortsätter att växa fram.

Annons

VSK Bandy förlänger kontrakten med Jonas Nilsson (1 år) och Janne Rintala (2 år) och truppen inför säsongen 2014/15 börjar allt mer ta form.

Jonas Nilsson gjorde sin målmässigt klart bästa säsong med 53 mål totalt under serien och slutspelet. När vlt.se når honom är han på semester i Alperna och ser tillbaka på en bra säsong.

- Jag är väldigt nöjd med hur det gick för mig genomgående över hela säsongen. Samtidigt känner jag väl fortfarande att jag kan ta något steg till så det är väl därför jag hittar motivationen att fortsätta i alla fall ett år till, säger anfallaren.

Klubbchefen i VSK, Michael Campese säger så här om förlängningen med Nilsson:

- Alla spelare är ju viktiga men en sådan spelare som Jonas, tillsammans med Magnus Joneby, är verkligen ryggraden i VSK. Så därför är det extra roligt att han fortsätter. Han har varit med länge nu och har mycket av klubbens kultur med sig. Dessutom gjorde han ju en fantastiskt bra säsong så han är väldigt viktig att få behålla.

Mittfältaren Janne Rintala har fått vänja sig vid att börja mycket på bänken under säsongen som gick men imponerade ändå och tog stora kliv i sin utveckling. Men med en konkurrens som hårdnar allt mer i klubben behövde han fundera lite över sin framtid.

- Jag har ju känt länge att jag vill stanna i klubben och både jag och sambon trivs väldigt bra i stan. Men när det känns som att det blir allt tuffare konkurrens undrar man ju lite över hur mycket man egentligen kommer att få spela. Så jag funderade lite men bestämde mig ganska fort för att jag ville skriva på. Det har varit bra för min utveckling att vara i VSK så jag vill stanna, säger Janne Rintala.

Campese:

- Han är 23 år och tar fortfarande jättesteg hela tiden och har gjort det sedan han kom hit. Den här säsongen fick han ju dessutom vara skadefri och då syntes det ännu tydligare vilken utveckling han hade. Samtidigt som vi tagit in lite äldre spelare när vi värvat så bidrar Janne med mycket ungdomlig entusiasm och det känns väldigt skönt att även de unga vill vara med på det vi gör.

Mer läsning

Annons