Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lämnar Grönvitt

Jens Blixt och Pekka Rintala lämnar truppen.

Annons
Lyckligare tider. Här är Pekka Rintala i färd med att göra mål mot Motala under januari 2013. Senaste säsongen förstördes av skador.

Kontrakten förlängs på löpande bandy i VSK Bandy, men vissa spelare som hade svårt att ta plats under säsongen eller som fick säsongen förstörd på grund av skador kommer inte att få sina kontrakt förlängda. Så är fallet med Jens Blixt och Pekka Rintala.

För Pekka Rintala var säsongen 2013/14 en mardrömssäsong fylld med skador och det blev bara sammanlagt 13 matcher för anfallaren. Det har gjort att 28-åringen valt att inte förlänga kontraktet med VSK.

- Det fick tyvärr bli så, vi hittade inget sätt att komma överens riktigt i förhandlingarna. Det var absolut inga hårda ord eller så men han måste hitta en klubb där han får mer speltid och självförtroende så vi får se var han hamnar, säger Michael Campese.

- Det var mitt eget val efter att vi helt enkelt inte kom överens. Efter en sådan trasig säsong som jag hade känner jag att jag inte har det bästa självförtroendet och behöver få vara någonstans där jag kan få en större roll än de kan ge mig i VSK just nu. Jag vill ha en säsong där jag får ha riktigt kul och må bra helt enkelt, sedan får vi se i vilken serie det blir, säger Pekka Rintala.

Han berättar att han trivs bra i Västerås och inte gärna vill flytta härifrån och skickar en passning till allsvenska Tillberga.

- Det vore ett högintressant alternativ för mig. Jag har det alldeles för bra civilt för att vilja riva upp det och flytta utan vill bara ha lugn och ro. Jag kommer ju vilja fortsätta med bandyn i rätt många år till och känner att jag kan fortsätta ta kliv så jo, det kunde absolut vara intressant för mig.

För Jens Blixt var det inte skador som spökade men han hade svårt att ta plats på både mittfältet och som ytterhalv. VLT.se har tidigare skrivit att Tillberga är intresserat av Blixt som enligt sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson var lagets bäste spelare under elitseriesäsongen 2011/12.

- Blixt är ju, precis som Pekka, alldeles för bra för att inte få spela och tyvärr kan vi inte erbjuda honom det utrymme han förtjänar. Sedan om det blir Tillberga vet jag inte. Båda är ju elitseriespelare kvalitetsmässigt också så vi får se hur de resonerar, säger Michael Campese.

VLT har sökt Pekka Rintala och Jens Blixt för kommentarer.

Mer läsning

Annons