Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Andades superklass när han åkte igenom hela Villa"

Bandypuls Veckans lag – baserat på inledningen av semifinalserierna.
Här är Rikard Bäckmans sjuttonde lag för säsongen, och i vanlig ordning har han fått fin hjälp av er läsare att hitta de spelare som äras bör.
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit uttagen i Veckans lag.

Annons

LÄS MER: Krönika Axman: "Hoppet om drömfinal lever"

MÅLVAKT

Joel Othén.

Joel Othén, Sandviken (3)

Joel Othén är med för andra veckan i rad här. Varför? Jo, därför att han är slutspelets bästa målvakt hittills. I den första semifinalen mot Edsbyn svarade han, återigen, för en stormatch och några avgörande räddningar. Går Sandviken till SM-final kommer Joel Othén ha en stor del i det – sanna mina ord!

FÖRSVAR

Per Hellmyrs.

Per Hellmyrs, Bollnäs (4)

Jajamän, här har ni den mest GIVNE i detta sjuttonde Veckans lag. Per Hellmyrs har inte gjort sin bästa säsong i karriären, visst... Men som han levererar nu när han är tillbaka på högerhalven där han själv trivs bäst . Hellmyrs var en dominant gigant när Bollnäs slog Villa hemma med 3–0 i den andra semifinalen – och hans 2–0-mål andades bara superklass när han åkte igenom hela Villa. De som har umgåtts med tankar på att "Myran" är på väg neråt i sitt bandyspel bör nog tänka om snabbare än August.

LÄS MER: Hellmyrs: "Vi tänker inte på final"

Anders Spinnars, Bollnäs (3)

Häng med här, nu. Som en av tre försvarare från Bollnäs i Veckans lag (ja, håller man nollan hemma mot Villa och har 2–0 i matcher så är det tjänstefel att inte göra så här) – Anders Spinnars. Tillsammans med sina lagkompisar och försvarsspelarna i synnerhet gjorde Spinnars och Bollnäs säsongens bästa match i lördags. I den första semin dammade han in en hörna. Det förre Rysslandsproffset bidrar med rutin, skytte, bra klubba för att vara back – och en höjning från grundserien.

Andreas Westh, Bollnäs (4)

Bollnäs nollade Villa. Då är det klart att försvarschefen ska med i Veckans lag också. Villa blev överkört i första halvlek, men kom ut starkt i början av i andra halvlek. Bortalaget skickade upp Johan Esplund som anfallare och började lyfta långt. Andreas Westh tog allt och lite till på tennis. Han kan än, farbrorn med nummer 5 på ryggen. Slutar han om Bollnäs tar sitt tredje guld om några veckor? Kanske. Kanske inte. Det skulle vara Wesths första i karriären, i alla fall.

Jens Wiik, Bollnäs (1)

Del 3 i Bollnäs totala försvarsdominans i säsongens 17:e Veckans lag. Jens Wiik är lite av en doldis, trots sitt ”moderna backspel”. Stod för några fina brytningar mot Villa och är i allmänhet en väldigt bolltrygg och teknisk back som även kan sätta i gång uppspel. I Bandypuls Lär känna-serie sa Andreas Westh att Wiik hade kunnat vara hur bra som helst om han bara tränat lite hårdare. Sett till råmaterialet finns potentialen för att spela i landslaget, och än är det väl kanske inte för sent...

SE ÄVEN: TV – Wiik om Bollnäs täta defensiv

Daniel Bäck.

Daniel Bäck, Sandviken (1)

Daniel Bäck är Sandvikens ovärderliga "hjälpgumma" – om det uttrycket tillåts användas även 2017. Startade som avbytare till halvorna Ted Haraldsson och Niklas Gälman senast. När han fick spela tog han stor plats i det offensiva spelet, speciellt i första halvlek med ett mål och två assist. Magisk framspelning till Erik Petterssons 4–3-mål – en sån som Bäck måste man bara gilla att ha i gruppen i Sandviken.

MITTFÄLT

Ville Aaltonen, Bollnäs (2)

Han kanske inte blir bättre för varje år som går, Bollnäs finländske 37-åring Ville Aaltonen. Men han blir inte sämre heller, det ska vi ha klart för oss. Har spelat överallt utom målis hos sitt älskade Bollnäs som han skrivit ett livstidskontrakt med. Så oerhört mycket kompetens – så otroligt mycket viljestyrka. Nu är han på mittfältet, rör sig över stora ytor på planen och hamnar inte sällan i offensivt straffområde. Fysisk karaktärsspelare som gillar när det drar ihop sig i avgörande matcher. Om det märks nu i slutspelet? Det märks!

Johan Esplund.

Johan Esplund, Villa Lidköping (4)

Johan Esplund är en världsklasspelare som alltid höjer sig några snäpp när det roliga börjar; alltså under slutspelet. Drivande och en av planens bästa spelare när Villa föll i den första semifinalen mot Bollnäs – en av få i Villa som såg ut att ens försöka i den andra semifinalen borta mot Bollnäs. Något säger mig att Johan Esplund har några ord kvar att säga under bandyslutspelet säsongen 2016/2017.

ANFALL

Daniel Mossberg.

Daniel Mossberg, Sandviken (5)

För att göra det klart: Det var förbundskaptenen för Veckans lag, alltså undertecknad, som först meddelade att denne 35-åring bör bli Årets man i svensk bandy den här säsongen. Bara för att få det överstökat.

Daniel Mossberg fortsätter att vara den spelare i SAIK som lyser allra mest. Dels tar han stort ansvar i själva spelet, dessutom är han där när det hettar till framför mål. Två mål senast när SAIK föll i sudden mot Edsbyn – och nära att bli matchvinnare. Väldigt arg efter matchen, på grund av den omdiskuterad hörnsituation innan Edsbyns segermål.

LÄS MER: Mossberg om minnet av supporterprofilen: "Tröjan fick följa med honom i graven"

Mattias Hammarström, Edsbyn (2)

Edsbyn i det närmaste med kniven på strupen borta mot SAIK i den andra semifinalen – då klev storskytten Mattias Hammarström fram och gjorde fyra mål på en halvlek. Att man blir uttagen som en av tre anfallare i Veckans lag behöver väl inte broderas ut mer än så? Ett på hörna, ett på frislag och två på egna avslut i spelet. Hammarström visade sitt breda skytteregister i den här matchen.

SE ÄVEN: Hammarström fyramålskytt: "Det är riktiga krigarmatcher"

Oskar Olsson, Bollnäs (1)

Utmärkelser såsom att bli med i Veckans lag är väl inte något som brukar regna över Bollnäs defensive powerforward Oskar Olsson. Men 22-åringen klev alltså fram som gubben ur lådan och blev tvåmålsskytt och matchvinnare borta mot Villa i den första semifinalen i Sparbanken Lidköping Arena. Kanske inte det första man såg hända...

Älskad av de egna för sitt idoga slit – avskydd av motståndarna för sin riviga och provocerande stil. Oskar Olsson är en slutspelsspelare som höjer temperaturen.

SE ÄVEN: Det senaste avsnittet av Bandypuls skypeprogram

VECKANS TRÄNARE

Jocke Forslund

Joakim Forslund, Bollnäs (3)

Han har gjort det igen, "filosofen". På det hela taget var Bollnäs ett segt och inte så roligt lag över 26 serielunksomgångar. I kvartsfinalen? Nej, relativt tråkigt där också.

Nu i semifinalen har Jocke Forslund och hans lag överraskat stort, och visat att man minsann kan spela en annan och mer fredjig bandy. Dessutom har han tagit fram en formtopp ur så många av sina spelare. Frågan är om Bollnästränaren har sett sitt lag göra en bättre match än den senast hemma mot Villa?

LÄS MER: Veckans lag 16

LÄS MER: Veckans lag 15

LÄS MER: Veckans lag 14

LÄS MER: Veckans lag 13

LÄS MER: Veckans lag 12

LÄS MER: Veckans lag 11

LÄS MER: Veckans lag 10

LÄS MER: Veckans lag 9

LÄS MER: Veckans lag 8

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1

Mer läsning

Annons