Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flodström klar för Tillberga

Men backen kan fortfarande lånas ut till VSK.

Annons

VLT har tidigare berättat om Tillbergas intresse för VSK Bandys back Martin Flodström som inte riktigt lyckades ta plats i Grönvitt den gångna säsongen på grund av den hårda konkurrensen i truppen.

- Framför allt skulle det ju innebära mer speltid och det vore kul så klart. Dessutom skulle jag få spela med min bror (Jesper) och det vore ju också roligt. Det känns bra att det finns klubbar som hör av sig och som har sett vad man kan, sa Flodström då.

Nu har 21-åringen skrivit på ett 1-årskontrakt med Tillberga, som haft ett par intensiva dygn på värvningsfronten efter att även ha skrivit kontrakt med anfallaren Pekka Rintala på torsdagen.

- Martin är ett riktigt framtidsnamn. Han är fortfarande ung och lovande och har alla förutsättningar att bli en riktigt bra elitseriespelare i framtiden med sin fysik, fart och bollskicklighet, säger Tillbergas sportchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Det unika med värvningen är den överenskommelse som slutits med VSK, vilken är resultatet efter  en bra dialog mellan klubbarna.

- Vi har haft tät kontakt med VSK och vi har tillsammans resonerat oss fram till vad som är bäst för bland annat Martin. De tror ju också på honom som en framtidsspelare men inser att det kan bli tufft för honom att få speltid nästa säsong vilket han garanterat får hos oss, säger Johnsson.

Överenskommelsen innebär att Martin Flodström kommer att tillhöra Tillberga, men skulle det uppstå en situation med flera skador i VSK:s backlinje har klubben möjlighet att låna Flodström.

- Det är riktigt roligt att vi har kommit så här långt och jag upplever att dialogen aldrig varit så här bra förut. Vi resonerar tillsammans för att se till att ta hand om de många bra spelare vi faktiskt odlar här i stan och det glädjer mig att vi hjälps åt på ett helt annat sätt nu än tidigare, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Martin Flodström själv är också nöjd med klubbarnas deal.

- Det är bra, inte bara för mig som spelare utan för bandyn i stan i stort. Jag tror att alla parter tjänar på att klubbarna tillsammans försöker ge alla spelare de bästa förutsättningarna, säger han.

Och han ser fram emot en säsong med ett Tillberga som ser allt starkare ut.

- Det känns väldigt speciellt att lämna moderklubben men det känns absolut som rätt steg för mig att ta i min karriär nu. Det känns spännande med Tillberga, de tog sig till kval redan nu och där fick de en massa skador på flera spelare och nu med mig och framför allt med Pekka Rintala i laget blir det väl inte sämre, säger Martin Flodström.

Mer läsning

Annons