Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fosshaug anmäls för utbrottet

Spelande TB-tränaren Pelle Fosshaugs uttalande i samband med trettondagsderbyt mot VSK har blivit anmält till Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

Annons

När Per Fosshaug blev utvisad i den 38:e minuten i fredagens derby mot VSK ilsknade 46-åringen till ordentligt.

- De här jävla svinen i randiga tröjor som tjänar 300 000 kr om året bör inte få vara på isen. Halvera deras löner! De är patetiska!, sa han då i intervjun i TV4.

Nu reagerar förbundet.

Per-Erik Åhlund, ordförande i Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté, ser allvarligt på uttalandet.

- Det är beklagligt med det felaktiga fokus och olämpliga uppträdande som påvisas i direktsändningen som inte hör hemma i svensk bandy. Det här kommer att anmälas till Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté för vidare handläggning, säger han i ett pressmeddelande.

Dessutom menar han att Fosshaugs påstående om domarnas löner i elitserien är felaktiga.

- För att se till verkligheten så har en Elitdomare som matchas i toppen bland domarna ett genomsnitt på 20 matcher på en säsong i Elitserien. Arvodet är 3100 kronor per match för en huvuddomare och 2300 kronor för en assisterande domare innan skatt. Snittet hamnar på mellan 46-62 000 kronor för en hel säsong innan skatt.

Per Fosshaug är även expert i Sport-Expressen. Där skriver han om utbrottet i sin egen spalt.

- Det jag sa om domarna, som det blivit sådan uppståndelse om, står jag för. Samtidigt blir det lite fel men det får bli så. Vi får se vad det blir för repressalier.

Annons