Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönvita miljonsuccén

Positiva besked när VSK Bandy höll årsmöte

Annons

Säsongen 2013/14 blev som bekant en sportslig succé för VSK Bandy. Klubben gjorde en bred satsning såväl sportsligt som ekonomiskt och SM-silvret för herrarna visade att det åtminstone sportsligt var rätt.

Och när de ekonomiska resultaten presenterades under tisdagens årsmöte i ABB Arena blev det tydligt att satsningen lönat även ekonomiskt.

Några siffror som sticker ut är att:

* det sammanlagda resultatet för säsongen 2013/14 var 353 718 kronor plus, en ökning med cirka 40 000 kronor jämfört med året innan.

* klubben presenterar ett positivt eget kapital på 654 058 kronor, mer än dubbelt så mycket som året innan då kapitalet var 300 341 kronor.

* Omsättningen ökade från 13,9 till 17,5 miljoner kronor.

- Inför säsongen tänkte vi mycket ”nu eller aldrig”. Fem år med begränsad ekonomi hade visserligen förvandlats till ett positivt eget kapital redan förra året men för att våga göra den satsningen vi gjorde behövde omsättningen öka med närmare tre miljoner. Och det var ett tufft beslut att säga ja till, säger klubbchefen Michael Campese.

Klubben lyfte även fram ett antal punkter man jobbar med kommande säsong. Bland annat en satsning på de äldre ungdomslagen, att försöka få fram fler A-lagsspelare från de egna leden,utveckling av Hakonplanen där man hoppas på att få is tidigare för ungdomslagen och på sikt en storsatsning på damlaget som den här säsongen mest fick se och lära efter att ha tappat stora delar av truppen och fått börja om med rekordunga spelare.

- Utmaningen för oss nu när det gått så bra är att stabilisera det här. Den här säsongen fick vi många svar vad gäller näringslivet och publiken inte minst. När det gick bra var det tryck här och vi fick bekräftelse för att vi är viktiga. Nu är vårt fokus att försöka ge tillbaka så mycket vi kan till alla de som hjäpt oss komma dit vi är nu, säger Campese.

Detta är femte året i rad föreningen gått plus, men första året man vågat släppa något på de annars så strama ekonomiska tyglarna.

- Vi har varit hårt styrda av ekonomin och det har varit bra. Annars hade vi inte klarat att ta oss tillbaka. Alla från bandyskolan och upp i styrelsen har bidragit och efter alla timmars jobb känner jag bara "äntligen", säger Michael Campese.

Ett antal spelare fick ta emot utmärkelser under mötet:

Klubbens pris: Jonas Nilsson

Årets juniorspelare: William Lövstedt

Årets pojklagsspelare: Andreas Jonsson

Årets damlagsspelare: Matilda Plan

Uppmuntringspris flicklagsspelare: Maja Odén

200 seriematcher: Oskar Robertson ( Villa-VSK 3/12) och Andreas Bergwall (VSK-Edsbyn 6/1)

100 seriematcher: Jesper Hermansson (Gais-VSK 2/1) och Janne Rintala (VSK-Vänersborg 21/2)

100 mål: Tobias Holmberg (Ljusdal-VSK 26/11)

Kalle Rosenbergs Minnespris: Roger Eriksson, Isabelle Larsson, Axel Landelius.

Mer läsning

Annons