Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönvitt har tre målvakter på gång

VSK Bandy jagar ny målvakt efter Daniel Kjörling. Örebrokeepern David Movitz är ett hett namn.

Annons

Förra veckan kom beskedet att Daniel Kjörling slutar som VSK-målvakt. Enligt vad VLT erfar står tre namn högt upp på Grönvitts önskelista: Andreas Bergwall, Dynamo Kazan, David Movitz, Örebro SK och David Borvall, Bollnäs GIF. VSK:s sportchef Michael Carlsson vill inte säga så mycket om intresset för målvakterna.

– Andreas vet vi hur bra han är och de andra har vi också bra koll på så de är väldigt intressanta alla tre.

Vem ligger bäst till?

– Det är ett helt öppet race, det går inte att svara på den frågan, säger Carlsson.

Andreas Bergwalls klubb slogs ut ur ryska slutspelet förra helgen. Västeråsaren har sagt tidigare till VLT att han tänker spela vidare i Sverige, men han har ännu inte bestämt sig i vilken klubb.

David Movitz säger så här om VSK:s intresse:

– Jag har hört det och om det stämmer så är det klart intressant, det har öppnats en dörr när Kjörling slutade. Jag har haft en väldigt bra säsong och kan tänka mig att flytta för att spela i elitserien.

Har du pratat med VSK?

– Nej, inte mer än att jag hälsade på Jonas Holgersson (VSK:s assisterande tränare) när han såg vår match mot Ljusdal i vintras. Men jag skulle verkligen lyssna om det blev en kontakt.

Movitz har kontrakt med ÖSK månaden ut.

Har du förfrågningar från andra klubbar?

– Har inte hört något på slutet.

David Borvalls kontrakt med Bollnäs GIF går också ut i dagarna, och det är ett par klubbar som hört av sig. Men han har inte pratat med VSK.

Vad skulle du säga om de hörde av sig?

– Det är en stor klubb som alltid är med i toppen så det skulle jag lyssna på.

Timo Oksanen kom tillbaka i Bollnäsmålet efter skada tidigare i vintras, och då fick Borvall och Henrik Rehnvall stå åt sidan.

– Min ambition är att vara förstemålvakt. Timo Oksanen är outstanding med sina utkast, men om jag blir kvar i Bollnäs eller inte vill jag inte säga något om.

Tre aktuella namn för VSK Bandy

Andreas Bergwall, 35, Dynamo Kazan: Lämnade VSK för sex år sedan. Har de tre senaste säsongerna varit proffs i Ryssland. Sveriges bästa målvakt med fem VM-guld. Utsedd till Årets spelare i år.

David Movitz, 23, Örebro SK: VSK har haft koll på honom under säsongen. Han gjorde en kanoninsats mot Tillberga i sista matchen i allsvenskan inför ögonen på Michael Carlsson. Enligt avgående ÖSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson är han en elitseriemålvakt.

David Borvall, 21, Bollnäs GIF: Fick stå tillbaka när Timo Oksanen gjorde comeback efter skada. För bra för att inte vara förstemålvakt.

Mer läsning

Annons