Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tackar nej till Ryssland

Det har varit en av Silly Seasons hetaste snackisar. Nu kan VLT kan avslöja att Johan Esplund tackar nej till tre bud från Ryssland – och stannar i Grönvitt.

Annons

- Man blir så jäkla sugen på att vinna det där guldet, säger 30-åringen.

Han kom, han såg – och han trollade.

Johan Esplund var stjärnspelaren som emellanåt bar VSK på sina axlar under den gångna säsongen.

Sedan VSK:s finalförlust på Friends Arena har mycket kretsat kring om Esplund skulle återgå till proffslivet i Ryssland eller fullfölja sitt kontrakt med Grönvitt.

Och nu har han bestämt sig.

- Jag har haft tre bud där bortifrån, säger Esplund och fortsätter:

- Så att jag har väl betat av buden under en period och har faktiskt tackat nej till alla och valt att stanna kvar här. Jag blir kvar till nästa säsong.

Ekonomiskt avstår han något som VSK kan drömma om att erbjuda.

- Det var ett svårt beslut att tacka nej till det sista. Men på något sätt, efter den här säsongen och allt man har fått av klubben, publik, Micke (Campese, klubbchef i VSK Bandy) och alla runt föreningen är man bara så jäkla revanschsugen.

En annan viktig del i att han väljer att stanna är att han och flickvännen trivs i stan.

- Det har varit mycket spekulationer och de här buden kommer ju varje år, men jag och tjejen trivs ju bra här i stan, säger han och utvecklar:

- Jag tycker Västerås är en lagom stor stad. Det finns ju allt. Sen har man ju märkt att det är en idrottsstad. Trevliga människor och nu har vi haft flyt att hitta ett bra radhus och trivs väldigt bra där. 

Johan Esplund, som under fjolåret nominerades till landets främste bandyspelare, känner att han har en växel till i sig.

- Jag känner att jag har väldigt mycket mer att få ut. Nu vet man vad som gäller och har lärt känna alla i laget och hur klubben jobbar. Nu kan man gå in och vara sig själv på ett annat sätt, säger 30-åringen och tror på klubbens satsning:

- Det känns väldigt inspirerande med Bruun (nyförvärv) och att många skrivit på för kommande säsong. Det är en bra känsla och det är inte färdigt än. Det var det som avgjorde att jag ville vara kvar här.

Tror du ditt beslut ger ringar på vattnet - att fler väljer att stanna?

- Ja, men givetvis. Man har inte träffat så många efteråt men alla har ju tyckt att man har gjort en bra säsong och det har betytt mycket för mig också. Men på något sätt tycker jag vi har gjort det här tillsammans.

Han kom, han såg - och han trollade sig in i västeråsarnas hjärta.

- I början var det inte så mycket. Det är mest nu efteråt folk kommer fram på stan och tackar och man får skriva autografer.

Och fler autografer i stan lär det bli. För Johan Esplund spelar i Grönvitt även kommande säsong.

Mer läsning

Annons