Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här skriver han på för TB

Tillberga gör sin tredje värvning från VSK.

Annons

För två år sedan, efter att Tillberga Bandy hade åkt ut elitserien, valde ytterhalven Jens Blixt att lämna klubben och gå till VSK Bandy. Men i Grönvitt var konkurrensen hårdare och 27-åringen fick dåligt med speltid.

Efter den gångna säsongen gick hans kontrakt med VSK ut, och jakten på honom tog sin början. VLT har tidigare berättat om Tillbergas intresse för Jens Blixt, men de var inte ensamma.

- Det har varit lite påtryckningar från klubbar runt om i landet. Jag tror att det är sju eller åtta klubbar som har hört av sig, de flesta från elitserien, säger Blixt.

Men valet föll på Tillberga.

- Känns väldigt bra faktiskt. Jag har ju varit i Tillberga i många år sammanlagt så det känns nästan som att det är min moderklubb. Så nu är jag hemma, säger Blixt sekunderna efter att han skrivit på sitt kontrakt som sträcker sig över en säsong till att börja med.

Varför väljer du TB?- Jag har varit med på den här resan förut, att gå upp i elitserien med dem. Och jag tänker göra det igen. Det är en väldigt häftig resa. Sedan är varje match i allsvenskan inte skithäftig direkt, men det är kvalet som gäller och fram till dess är planen att vi ska gå obesegrade genom serien.

Vad säger du om truppen?

- Den känns väldigt bra. Det är en bra spridning av yngre och äldre spelare, jag får väl se mig som äldre nu, haha. Jag vill fortsätta min utveckling och här kommer jag att kunna få en mycket större roll än jag kunnat få i VSK. Jag vill bidra både på och vid sidan av planen och vara med och lyfta fram de yngre spelarna också.

Sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson hyllar sitt nyförvärv, som är klubbens tredje, alla från VSK.

- Fantastiskt kul. Jag har tjatat på Jens så länge nu och jag tror att han har varit ganska trött på mig, haha. Han kommer att bli en otrolig tillgång och precis som han säger så känns det som att Tillberga är hemma för honom. Det var här han tog sina största kliv och fick sitt riktiga genombrott. I mina ögon har vi nu det bästa laget som någonsin har spelat i näst högsta serien med alitseriekompetens på alla positioner, säger Johnsson.

Och fortsätter:

- I Tillberga jobbar vi mycket med harmonin och stämningen i gruppen och nya spelare måste passa in i den. Och det vet vi att Jens gör. Jag känner att med det laget vi har och med det laget VSK håller på att få ihop kommer det att bli en riktigt rolig och bra säsong. Vi ska visa att Västerås är en riktig bandystad nu igen.

Mer läsning

Annons