Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är inte orolig"

Michael Campese dementerar ryktena om Johan Esplunds flytt till Villa Lidköping - och kommenterar tre rykten till.

Annons

Veckorna efter säsongen har tagit slut är en tid av rykten. Rykten med mer eller mindre  sanningshalt. Även kring VSK Bandy ryktas det en hel del och på fredagen har det mesta handlat om Johan Esplund. Mittfältaren ska ha synts till i Lidköping tillsammans med Villa Lidköpings sportchef och genast exploderade ryktena i sociala medier.

- Folk gillar att prata om Johan och det är ju roligt men jag sitter lugnt i båten och är inte orolig. Johan skulle kunna åka till Ryssland om han får ett tillräckligt bra bud. Han är en sådan bra spelare och att han spelade SM-final gjorde definitivt att ryssarna fick upp ögonen för honom ännu mer än tidigare. Men skulle han gå till en annan svensk klubb måste de köpa honom och jag har inte hört något från varken Villa eller Johan och jag pratar med honom väldigt ofta, säger Michael Campese.

Enligt ryktena ska Esplunds längtan till Villa Lidköping bland annat bero på att hans flickvän, som kommer från Lidköping, längtar hem.

- De bor granne med mig och det är verkligen ingenting jag har märkt i så fall. Hon verkar trivas väldigt bra. Jag tror att det svider hos många i Lidköping att Johan är hos oss nu och om jag får gissa är ryktena baserade på att de vill ha hem honom helt enkelt.

Ryktens späddes även på ytterligare av att Johan Esplunds gode vän, målsprutan Daniel Andersson, gjort ett uttalande om att de båda ska spela ihop kommande säsong.

- Jag kan bli lite irriterad på den här typen av kommentarer från spelare för det ställer bara till. Daniel måste ju ha menat att de kanske kunde bli värvade av samma klubb i Ryssland då i så fall, annars förstår jag inte vad han menade. För här i VSK kommer de inte spela ihop i alla fall och som sagt är jag inte det minst orolig över att Johan skulle gå till ett annat svenskt lag, säger MIchael Campese.

VLT har inte lyckats nå Johan Esplund.

Ryktet om Johan Esplund är inte det enda som rör sig kring VSK. Här är Michael Campeses svar på ytterligare tre rykten:

"Anders Bruun har bestämt sig för VSK till nästa säsong"

Kommentar: "Jag har haft en sittning med honom och ska ha en till under helgen. Känslan är att allt kommer att bli klart då och att han kommer landa här nästa säsong, ja. Men ingenting är helt klart."

Vänersborgs Christoffer Fagerström är aktuell för VSK"

Kommentar: "Nej. Ryktena har placerat honom hos oss i fyra år nu. Enda gången han skulle ha kunnat vara aktuell så valde vi att ta in Mikael Olsson i stället. Christoffer är en spelare som tar mycket plats på isen och skulle han passa in här så borde vi ha tagit honom för flera år sedan. Kommer Bruun hem och Johan nu inte får något jättebud från Ryssland så har vi ändå ett kanongäng och det vore fel att ta in folk bara för att ta in. Vi letar inte efter storstjärnor utan snarare guldkorn, som när vi hittade Aksel Ekblom."

"Hammarby och VSK byter tränare. Lillis/Westman till Hammarby och Magnus Brodén till VSK"

Kommentar: "Det kan jag aldrig tänka mig, nej. Vi har inte haft någon kontakt med Magnus Brodén. Tränarbiten är svår i svensk bandy och vi håller fortfarande på och utvärderar och känner efter. Det gör att vi ligger efter tidsmässigt på tränarsidan och vi har valt att fokusera på spelarna först. Jag har haft ett möte med Lillis och Westman och vi ska känna efter ett tag till, kanske till onsdag nästa vecka."

Mer läsning

Annons