Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag trodde inte att det var sant”

David Movitz storspelade mot Hammarby i den tredje kvartsfinalen och var en viktig anledning till segern.

Annons

Även om Jonas Nilsson gjorde 1-0 för VSK tidigt i kvartsfinalen på fredagskvällen var det väldigt tydligt nästan direkt från start vilket lag som var starkast. Hammarby hade massor av chanser och vann skotten i den första halvleken med 10-1. Trots det gick lagen till halvtidsvila med ställningen 1-1 – mycket på grund av David Movitz storspel i VSK-kassen.

-Jag fick en riktigt bra start och sedan flöt det bara på och jag hade en bra känsla. Det var skönt för när jag gick in kände jag mig lugn i skallen medan det kändes som om det brann i hela kroppen av adrenalinet. Jag gjorde illa mitt finger på träningen i går (läs torsdag) och fick ganska ont men nu kände jag det inte ens, säger han.

Men när VSK ryckte upp sig under matchens sista minuter och gick ikapp till 3-3 var det inte bara publiken som förvånades.

-Jag trodde inte att det var sant. När de hade 3-1 tänkte jag att ”fan nu är det väl kört”, men vi vände på något sätt och det är så grymt starkt. Annars så var det en fantatsisk match med en sjuk inramning.

När sedan Jimmy Jansson avgjorde i förlängningen var lyckan fullständig.

-Jag såg inte hans mål först utan bara att de andra jublade. Men då insåg jag att jag inte skulle hinna fram till de andra så jag åkte direkt bort till klacken och skrek lite. Det är otroligt kul för honom att han får göra det. Han är verkligen en joker.

På söndag kan VSK avgöra, om de lyckas slå Hammarby på Zinkensdamm.

-Det kommer att bli ännu tuffare än det var i dag men nu har vi chansen och vi ska se till att vinna. Vi har gjort två bra halvlekar mot Hammarby på Zinken, en i serien och en i slutspelet, och nu ska vi göra två till. Nu är det dags.

Mer läsning

Annons