Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenens hyllning på finaldagen

Magnus Joneby lyfter fram bortgångne vännen i sitt tal före matchen.

Annons

Vid förra årets bandyfinal mellan Sandviken och Hammarby på Friends Arena överraskade Bajen-kaptenen Stefan X:et Erixon genom att, i stället för att tala till klacken, sjunga Kenneth ”Kenta” Gustafssons låt ”Just i dag är jag stark”.

På måndagen fick VSK:s lagkapten Magnus Joneby informationen att upplägget kommer att vara detsamma i år, han förväntas tala till klacken. Men någon sång blir det inte.

-Haha, nej, det hade känts lite konstigt att göra det, även om jag tycker att det var helt perfekt gjort av honom att göra det förra året.

I stället kan delar av talet komma att handla om bortgångne lagkamraten Victor Engström.

- Ja, det har ju hänt lite saker här i klubben under året så jag tänkte väl kanske försöka komma på något fint att säga om det. Men jag har inte hunnit tänka så mycket på det än, säger Magnus Joneby.

På måndagen tränade VSK lite lugnt för att sedan öka under veckan. Laget kommer även att förbereda sig på andra sätt, bland annat genom att under tisdagen åka på studiebesök till Friends Arena.

-Det ger ganska mycket att få komma dit innan och se hur allt kommer bli så man slipper gå och fundera över saker. Det blir väl en rundtur i omklädningsrummen och katakomberna och sedan får vi väl gå ut på planen och känna in omgivningen lite. Det kan vara bra att måla upp sin egen bild av hur det kommer bli.

På fredag kommer VSK också att få möjlighet att träna på arenan. Med andra ord blir det här en vecka fullmatad med bandy.

- Det känns nästan som att man vore heltidsproffs. Allt fokus ligger på det, man hinner inte jobba så mycket och mellan träningarna är man bara hemma med familjen och vilar.

Hur mår du annars just nu?

-Det är en skön känsla nu. Man går mest och bara mår bra. Även utanför, i vardagen, är alla så glada och kommer och gratulerar och vill prata. Det är positiv energi vart man än går och vi känner verkligen av bandyfebern i stan nu. Man önskar ju att det hade varit såhär hela vintern men det är bara att njuta nu.

Lagkaptenen vill än en gång passa på att tacka fansen för inramningen under slutspelet.

- Jag har aldrig varit med om något liknande som i sista matchen mot Hammarby. Det var som at spela i Premier League. Om det alltid var så skulle vi nog aldrig kunna förlora, det är som en extra lunga som gör att man aldrig blir trött, säger han.

Vad vill du säga till fansen inför finalen?

- Att bara fortsätta som de gjort, att köpa biljetter och åka dit för det kommer bli en häftig upplevelse. Vi känner som sagt verkligen av när de är där och uppskattar det mer än de anar.

Mer läsning

Annons