Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart - elitseriespel för Tillberga

Riksidrottsnämnden beviljar inte Gripens prövningstillstånd.

Annons

Turerna kring den sista platsen i bandyns elitserie har varit många sedan Gais drog sig ur. Först gick platsen till Trollhättanlaget Gripen, men efter att både de och Tillberga fått skicka in ekonomiska planer valde Bandyförbundet att inte bevilja Gripen elitlicens och platsen gick i stället till Tillberga.

Det startade i sin tur en överklaganskarusell där Gripen först överklagade till förbundet och fick avslag där och sedan även skickade ärendet vidare till Riksidrottsnämnden (RIN).

Men på torsdagen slog RIN fast att inte bevilja Gripens prövningstillstånd och därmed är det med hundra procents säkerhet nu klart att det är Tillberga som kommer att spela i elitserien kommande säsong.

- Skönt. Även om vi haft det på känn att de inte skulle ta upp det är det alltid skönt att gå från 99 till 100 procents säkerhet. Förbundet har inte brutit några regler eller hanterat ärendet fel, så jag tyckte inte att det fanns underlag för RIN att ta upp det men helt lugnt har man inte kunnat sitta i båten förrän nu, säger Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

”Riksidrottsnämnden finner inte att det föreligger någon omständighet som utgör skäl att meddela prövningstillstånd i föreliggande ärende. På grund härav meddelar Riksidrottsnämnden inte prövningstillstånd. Svenska Bandyförbundets beslut ska därför stå fast. Riksidrottsnämndens beslut får inte överklagas.”, skriver nämnden i sitt beslut.

Mer läsning

Annons