Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedts hyllning till ledarstaben efter VM-guldet: "Det känns som ett klubblag"

Johan Löfstedt målade upp bilder av VM-guld redan på försäsongen.
På söndagen uppfyllde Vetlandastjärnan drömmen.
– Det är fantastiskt, säger 30-åringen, som hyllar förbundskaptenen Svenne Olsson och hans assistent Stefan "Dino" Söderholm.

Annons

Johan Löfstedt och ryske stjärnan Maxim Ishkeldin i ordväxling under VM-finalen.

Johan Löfstedt har varit en av elitseriens absolut bästa spelare och följde upp med ett utmärkt VM i Sandviken. Trots hans individuella framgångarna har klubblaget Vetlanda gått trögt under säsongen och kommer, till 99 procents säkerhet, oväntat att missa slutspel.

Därför smakar VM-guldet med Sverige, som säkrades efter stor dramatik mot Ryssland, extra gott för den offensive mittfältaren.

– Jag tror fan inte att jag kan må bättre om jag ska vara ärlig. Det här VM-guldet, om man får jämföra, känns på nåt sätt bättre än det första när jag var med 2012, säger Johan Löfstedt.

Varför?

– Vi har förlorat flera finaler på snöpliga och jobbiga sätt. "Dino" (Stefan Söderholm, assisterande förbundskapten) och dom satte ihop det här gänget redan förra året. Då gick vi på pumpen, men det var en fantastisk lagsammanhållning och alla kände sig verkligen delaktiga. Det byggde vi vidare på i år, och att vända och vinna på hemmaplan, det känns faktiskt större och jag har en större roll i det här landslaget än vad jag hade då.

Är det här en ledarseger?

– Ja, jag ger en stor eloge till Svenne och "Dino". Det är två fantastiska ledare, och de har verkligen fått alla att dra åt samma håll. Det känns som ett klubblag det här, och det är inte vanligt, säger Johan Löfstedt.

LÄS ÄVEN: Guld-Svenne om framtiden: "Det är inget självändamål att vara förbundskapten"

Sverige slog Ryssland med 4–3 efter ett mål på tilläggstid av Adam Gilljam. Det fullbordade Sveriges vändning efter 1–3-underläge i halvtid.

– "Chrille" (Christoffer Edlund) blir fri och gör 2–3 efter en fantastisk passning av "Mossan" (Daniel Mossberg) och då får vi vittring. Sedan kliver "EP" (Erik Pettersson) fram, 21 år gammal, och drar dit den på hemmaplan. Och att en bajare avgör på tilläggstid, det gör ju dom hela tiden i år så det är inte så konstigt, säger Johan Löfstedt.

Hur mycket räddar det här din säsong med tanke på läget i klubblaget?

– Svårt att svara på så här, men det är klart att det inte är så speciellt stor realistisk chans att vinna SM-guld med Vetlanda. Det är klart att vi har haft det ganska jobbigt och tufft i år, så att få vinna det här... Det här har varit ett stort mål för mig hela säsongen. Redan på försäsongen målade jag upp de här bilderna, och att få fullborda det är fantastiskt.

Hur firar du i kväll?

– Ja, jag ska slå Säfström (Erik) har jag sagt, och då är man inte dålig, säger Johan Löfstedt med ett skratt.

Mer läsning

Annons