Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Micke är alltid aktuell för oss”

Han har lämnat tränar- rollen i Köping med målet att träna ett elitserielag. Nu ser Michael Carlsson över sina alternativ – varav VSK är ett. – Jo, frågan har kommit upp, säger Carlsson.

Annons
lämnar. Michael Carlsson har fått förfrågningar från flera elitserieklubbar och ska ta beslut nu i dagarna. ”Jag känner mig trygg i tränarrollen och min styrka ligger i att få ut mycket energi ur spelarna”, säger han. Foto: Margareta Andersson/Arkiv

bandy. Han gjorde succé med Köpings IS under sin första säsong som tränare och tog laget till allsvenskan.

Under helgen meddelade Michael Carlsson att han är redo för nästa steg och lämnar KIS för att i stället träna ett elitserielag.

De flesta ryktena kopplar ihop honom med Sirius, men även VSK kan vara ett alternativ.

– Det är ett svårt pussel men Micke är alltid aktuell för oss så det är klart att vi har frågat. Vi har pratat och han har väl sagt samma sak. Men allt hänger lite på vem som blir förstetränare så vi ska prata mer med Micke i veckan, säger VSK:s klubbchef Michael Campese.

Carlsson själv vill inte säga så mycket om kontakten med VSK.

– Jo, de har väl frågat kanske men jag kan inte säga så mycket. Det finns klubbar som är angelägna om att få svar och jag hoppas att det här ska vara klart snart, säger Michael Carlsson.

Han berättar att han fått erbjudanden om att bli både förste- och assisterande tränare i de aktuella klubbarna.

Så assisterande bakom Per Fosshaug i VSK kan vara intressant?

– Haha, jag förstår att de ryktena kommer upp men jag kan inte säga så mycket, säger Michael Carlsson.

Känner du att du är redo att träna ett elitserielag efter bara ett år som tränare?

– Jag känner mig lugn inför det. Man har bättre spelare och möter bättre lag, annars är det ingen större skillnad som jag ser det. Jag har drivit KIS som om det vore ett elitserielag.

VSK vill kunna lösa tränarfrågan den här veckan och har bland annat möten med Stefan ”Lillis” Jonsson och Andreas Westman i dag och Per Fosshaug i morgon.

Mer läsning

Annons