Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu gör Olsson debut

Mikael Olsson gör VSK-debut i elitserien mot Sirius

Annons

VSK-fansen behöverinte vänta längre. I kväll gör MikaelOlsson elitseriedebuti ABB Arena. – Alla kommer nog att dela på ansvaret, säger mittfältaren.

Brödtext:

Han kom till VSK Bandy införsäsongen från Vänersborg.

Mikael Olsson hann med två matcher i World Cup – sedan skadade han baksidan av låret mot Hammarby. Men nu är han redo för spel. 26-åringen har gått för fullt de två senaste träningarna.

 – Jag skulle inte spela om jag inte var helt redo. Jag är riktigt sugen, säger han.

I kväll åker han ut på isen inför ABB Arenas åskådare när Grönvitt möter Sirius. Båda lagen har en vinst och enförlust efter de två första matcherna i elitserien.

 – Det kommer att bli riktigt läckert att åka ut i VSK-tröjan inför supportrarna.

Tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson har efterlyst en spelfördelare på mittfältet.

Tar du den rollen?

– Jag och några andrakommer att göra det. Vi delar på ansvaret och jag ser det som en fördel att man kan gå runt på spelare på det sättet.

Vad kommer du att tillföra?– Fart och finess. Jag tror att alla spelare är riktigt spelsugna efter debaclet mot Vetlanda (2–3-förlust borta) senast.

Mittfältaren Janne Rintala (hjärnskakning) är fortfarande borta från spel på obestämd tid. I kväll väljer StefanJonsson att inkluderajunioren Max Nyström på bänken – han kommer att byta på mittfältet.

 – Han såg pigg ut påträningen, säger Olsson.

Vad tror du om matchen mot Sirius?

– Alla matcher är svåra och jämna i den här serien. Men alla såg riktigt sugna ut på träningen. Vi kommer att vinna för vi har bättre fart och kommer att vara hetare än Sirius, säger Mikael Olsson.

William Holm 

Mer läsning

Annons