Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska dramat avgöras: ”Häftigaste matchen”

I kväll ska dramat avgöras. VSK har tagit Vänersborg till en femte SM-kvart.
– Årets häftigaste och roligaste match, säger forwarden Janne Rintala.

Annons
Framme vid mål. VSK-Vänersborg har varit täta matcher och i kväll spelas den sista lagen emellan. Janne Rintala är nära mål framför Pertti Virtanen i den tredje matchen.Foto: Per G  Norén

Förra söndagen: ett viljelöst VSK släpper in sju mål i andra halvlek och förlorar hemma mot Vänersborg med 3–9.

I söndags: Ett energifyllt VSK gör allting tillsammans som ett lag. Sätter fem mål i andra halvlek och vinner med 7–3 borta mot Vänersborg. Därmed har VSK hämtat in 0–2 till 2–2 i matcher inför finalen i ABB Arena i kväll.

– Det är rätt långt ifrån. På bara en vecka, säger Janne Rintala om förvandlingen.

Förklaring?

– Svårt att hitta någon speciell anledning. Men klart är att vi har visat vad vi kan och att närvaron är hög i det vi gör. Det är inte bara någon som håller i det, vi är många. Frågan är ju varför vi inte har spelat så här hela tiden.

Ja, varför?

– Har inget bra svar där heller. Men när det stod 0–2 i matcher och 0–3 mot Vänersborg i tredje matchen fanns det inget att spara på längre. Det var bara att köra och då i det läget började saker och ting sitta på plats. Vi vill och vågar vinna, säger han.

VSK kom hem sent natten till i går efter bussresan från Vänersborg och tränade i ABB Arena i går.

– Just att få en avgörande match på hemmaplan händer inte så ofta. Det är bara att hoppas att det kommer mycket follk och att klacken håller igång som i söndags. Jagt tror att det kommer att bli bra bandy.

VSK har haft vinsttvånget på sig i två matcher. I kväll har båda lagen det.

Kommer det att märkas?

– Nu är det jämställt. De har haft matcher på sig fram till nu och det kan säkert påverka dem, men vi vet vad vi behöver göra för att vinna mot dem.

Han tror att det blir ännu mer kamp än det varit tidigare i matchserien.

– Vet ju inte hur de reagerar men de kan säkert vara mer desperata.

Ingen risk att ni är nöjda efter två bra matcher?

– Nej, nej, Vi har inte åstadkommit något än. Och så finns en semifinal på lut. Vi har bra bilder, men det kommer att krävas en minst lika bra match som i söndags och kanske ännu bättre för att gå vidare.

Mittfältaren har tagit klivet upp som forward i SM-kvartsfinalen. En roll som han tycker fungerar väl. Och på tal om att fler spelare har klivit fram. I söndags gjorde han viktiga 3–2 efter att ha petat in en hörna från nära håll. Stod sedan för matchens vackraste passning när han skickade fram Ted Bergström i djupled innan forwardskollegan rundade Pertti Virtanen och rullade in 4–2.

– Det går att göra samma saker som forward som jag gjorde som mittfältare. Tycker att jag kommit in i det. Känslan är bara bra.

Mer läsning

Annons