Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny supervändning av VSK

VSK Bandy fick ingen bra start på bortamötet med bottenlaget Kungälv på Skarpe Nord på fredagskvällen.

Annons

Hemmalaget tog ledningen genom Jakob Jenefeldt en kvart in i matchen och utökade till 2-0 genom Mikko Lukkarila fem minuter senare.

Halvvägs in i den första halvleken lyckades Tobias Holmberg reducera till 2-1 efter en passning från Ted Bergström. Efter det radade Grönvitt upp chanser och hörnor men fick inte hål på Kungälv utan gick till vilan i underläge.

-Vi hade lite halvchanser första 10 men sedan börjar vi åka med bollen och då går det ju aldrig bra. Så de får två mål och då känns det riktigt motigt för vi var inte riktigt bra i dag, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Den andra halvleken, precis som den första, började hemmalaget bäst och satte tidigt 3-1. Och trots att VSK och Jonas Nilsson sedan reducerade igen efter att VSK spelat upp sig ordentligt såg det ut att gå mot ett poängtapp för VSK mot ett Kungälv laget historiskt sett haft svårt mot.

-Vi ändrade om lite och klev upp på dem mer och satte tryck. Då blev det mycket bättre.

Och med fem minuter kvar kom vändningen. Först utjämnade Tobias Holmberg till 3-3 efter en passning från Jesper Hermansson och två minuter senare avgjorde Ted Bergström när han ensam gjorde 3-4, (även om det i den officiella statistiken felaktigt står att det var Jonas Nilsson).

-Jag säger ju det, en match varar i 90 minuter, haha. Nej, men det var helt sjukt där ute i dag. Det känns viktigt att vi gör de här vändningarna. Nu har vi gjort två stycken, hemma mot Vänersborg och nu i dag. Ju fler vi gör desto bättre självförtroende får vi så klart, säger ”Lillis”.

Mer läsning

Annons