Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖHLIN: Det har varit några galna slutspelsveckor

Det har varit några oväntat galna slutspelsveckor. Från att ha varit ett lag knappt värt en kallsup från Svartåns grumliga vatten för ett par veckor sedan till ett som har chansen att få dricka champagne i Friends Arena söndag kväll.

Annons
VLT-sportens Anders Öhlin.

Hur det har gått till överlåter jag till dem som kan bandy bättre än mig att svara på. Det talas om handbromsar som släppt, laget som gått ihop. Det handlar hur som om ett lags, eller hellre en klubbs, återkomst dit där jag vet att många här i stan har krav och förväntningar på att de ska vara.

Hela tiden.

Den oväntade SM-finalen har skapat en vi-känsla i stan. Du kanske inte är så intresserad av bandy, men här är ett lag från stan med ett starkt varumärke som gjort en resa – som alldeles oavsett hur det går i finalen– vi sent kommer att glömma.

Det blir därför ett bussrally från Västerås till Solna.

Det är inte många som kommer till arenan när VSK Bandy möter IFK Kungälv i november, men när det är semifinaler mot Hammarby och final mot Saik i en arena där Zlatan brukar vara som allra bäst sluter folk upp – och visar att klubben både berör och förenar.

Till sist. En av svensk bandys stora tar farväl på Friends. Saiks Magnus Muhrén, 39, har dominerat ända in i slutet.

Anders Öhlin

Mer läsning

Annons