Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur det blir med VSK:s tränarduo

Stefan ”Lillis” Jonssons och Andreas Westmans kontrakt går ut. Båda tränarna har talat framtid med klubben – men besked dröjer. – Finalen måste sjunka in först innan vi går vidare, säger klubbchefen, Michael Campese.

Annons
Oklart.  VSK-tränarna Andreas Westman och Stefan ”Lillis” Jonsson har båda avtal som går ut nu efter säsongen. Foto: Daniel Stiller/ Bildbyrån/Arkiv

BANDY. Det är dagen efter SM-finalen. Besvikelsen är fortfarande stor i VSK över förlusten mot Sandviken med 5–4.

– Det har varit jobbigt. Jag hatar verkligen att förlora, säger klubbchefen Michael Campese.

Arbetet med att bygga nästa säsongs trupp har egentligen börjat, men ligger lite på is så här direkt efter finaldagen.

– Det är bättre att låta folk få ta det lugnt någon dag, säger Campese.

Både huvudtränaren Stefan ”Lillis” Jonsson och assisterande Andreas Westman sitter på utgående avtal. De har båda tidigare talat framtid med Campese och ska göra det igen senare i veckan. Klubbchefen hade i går inte så mycket att säga i tränarfrågan.

– Det är ingen hemlighet att kontrakten går ut för dem. Vi kommer att utvärdera säsongen först och vi ska träffas igen, det är där vi är. Varken mer eller mindre, säger han.

Lillis Jonsson kände sig ännu mer besviken i går än efter finalförlusten i söndags.

– Jag är helt slut. Just nu känns det bara så otroligt tråkigt att ha förlorat finalen, särskilt när vi tycker att vi inte var så bra.

Går det ändå inte att se tillbaka på säsongen som lyckad med SM-silvret?

– Jo, det kommer det att göra. Vi har hittat någonting på slutet och laget börjar nästa säsong på en högre nivå än där vi var inför denna. Laget har utvecklats väldigt mycket under säsongen.

Han säger att det varit en tung säsong med mycket att göra. Och han är inte säker på att han svarar ja om han får frågan att träna VSK i fortsättningen, precis som han sa direkt efter final en i söndags kväll.

– Frågar du mig nu är det nog nej. Orkar jag med det här i elva månader? Men allt som har varit måste sjunka in och det viktiga är att det blir ett bra beslut som blir bra för både VSK och för mig, säger han.

Om han inte skulle bli tränare för VSK:s A-lag kan han tänka sig en ledarroll i något av ungdomslagen. Jonsson har tidigare hoppat in tillfälligt i P20-laget då det varit ledarbrist.

– Fullt möjligt. Det finns många unga och spännande spelare att jobba med. Men det hänger på hur VSK vill ha organisationen, de håller på att klura på hur det ska se ut.

Andreas Westman har varit huvud- och assisterande tränare i nio säsonger i VSK. Han vill också låta SM-finalen sjunka in några dagar innan det blir en diskussion om framtiden.

– Det där får vi ta lite längre fram, säger han.

Mer läsning

Annons