Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östling klar för Tillberga

VLT avslöjade Tillbergas intresse för Anders Östling redan 23 mars. I går måndag blev mittfältsstjärnan klar för elitserienykomlingen.
– Jag vill spela bandy, så enkelt är det och det finns inget bättre alternativ, säger han.

Annons
Sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson hälsar tidigare VSK:aren Anders Östling välkommen till Tillberga Bandy. FOTO: MARGARETA ANDERSSON

På måndagskvällen kväll strax efter klockan 20.00 drog Anders Östling på sig den svarta Tillbergatröjan nere på Rocklunda.

Mittfältaren lämnar VSK efter elva säsonger. Och har skrivit på ett tvåårskontrakt med TB.

– Det känns bra. Det kändes lite ovant när jag skulle åka och parkera, men det blev ju närmare till dörren. Det kanske man behöver när man blivit så här ålderstigen, säger han och skrattar.

– Det ska bli kul. Det är något nytt och jag får börja om från början lite grann.

Tillberga, som vann allsvenskan förra säsongen, gör en rejäl satsning. Östling är elitserienykomlingens första nyförvärv. Men fler meriterande spelare kan bli klara inom kort.

– Tillberga har mycket på gång, säger Östling.

Sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson:

– Vi jublade ju när det blev som det blev mellan Anders och VSK och vi fick chansen att prata med den som i mina ögon är deras bästa spelare. Och nu är det klart. Det känns kanonbra.

Östling återvände från Dynamo Kazan inför förra säsongen då VSK var regerande svenska mästare.

Men återkomsten blev ingen succé. Grönvitt hade bytt spelsystem – och den 37-årige vänsterhalven hittade aldrig rätt.

– Jag var inte nöjd med säsongen och jag tror inte att någon på andra sidan var det. Nu blir det en liten extra morot. Samtidigt känns det kul med en ny utmaning.

Kände du att det var du som fick bära hundhuvudet i VSK?

– Ibland kan jag tycka att det var lite så. Men eftersom vi spelade helt annorlunda så var det ju inte så, tycker jag. Det var inte meningen att det var jag som skulle vara drivande, utan det skulle alla vara. Jag tycker inte att det var rättvist att det var jag som fick skit.

Kände du så?

– Inte från laget utan det var mer folk utifrån, som inte förstod hur det var.

I Tillberga kommer mycket att kretsa runt Östling – och klubben ser nyförvärvet som en viktig pusselbit i lagbygget och i jakten på fler nya spelare.

– Känslan här är ju att de vill att jag ska vara här och det är ju lite bättre, säger Östling.

Zocke Johnsson:

– Vi vill ju lira med känsla och bjuda på det lilla extra, då passar Anders in klockrent i vår filosofi. Vi har ju en produkt som vi ska sälja in till publik och sponsorer. Sen är det klart att det underlättar när vi kontaktar andra spelare att vi kan säga att Östling är klar. De spelare som vi pratat med utifrån tycker ju att det är helt otroligt att vi lyckats få över Anders och de ser att vi gör en ordentlig satsning.

Annons