Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rintala klar för Tillberga

Anfallaren byter elitserien mot allsvenskan norra.

Annons

Tidigare under torsdagen kunde vlt.se avslöja att VSK:s anfallare Pekka Rintala kommer att lämna VSK och öppnade för spel med Tillberga i allsvenskan norra.

Nu är det klart att 28-åringen skrivit på för ett år med TB.

- De spelar fartfylld och rolig bandy som jag tror kommer passa mig väldigt bra. Efter den trasiga säsongen jag hade vill jag bara hitta tillbaka till glädjen och axla en stor roll i ett lag och det kan jag få göra i Tillberga, säger Pekka Rintala.

Tillberga vann allsvenskan norra men lyckades inte kvala sig upp till elitserien.

- De hade mycket väl kunnat göra det och inför nästa säsong ser det ju ännu bättre ut. Jag har varit med och spelat upp Kalix i elitserien och det är en häftig resa som jag gärna gör även med Tillberga.

Tankarna på att söka sig till ett annat elitserielag har också funnits där, men Rintala vill inte lämna Västerås som han säger känns som hemma numera.

- Man hade kanske kunnat få ett bra kontrakt någon annanstans också men det finns så mycket annat utanför bandyn som också är viktigt och här i Västerås har både jag och sambon bra jobb och vi har köpt hus så vi vill verkligen inte flytta. Så magkänslan säger mig att det här är helt rätt.

Tillbergas sportchef Tobias "Zocke" Johnsson beskriver sin värvning med ett ord - jackpot!

- Han spelade på Friends för tre veckor sedan och nu vill han spela med oss, det är ju fantastiskt. Det är en riktigt bra förstärkning, särskilt eftersom vi bara har en annan naturlig forward annars, Mattias Rydberg, och Pekka har kapacitet att göra 50-60 mål under en säsong så vi är otroligt glada, säger Johnsson.

Mer läsning

Annons