Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rintala: ”Vi är bara i början”

Sirius kördes över med 10–1 i tisdags. Nu gäller det för VSK Bandy att gå vidare. "Det måste vi annars kan vi få problem", säger forwarden Pekka Rintala inför mötet mot Villa hemma i kväll.

Annons
Bra start. Pekka Rintala var en av många VSK-are som bidrog till storsegern mot Sirius i tisdags. Foto: per g norén

Den näst intill perfekta hemmapremiären mot Sirius är passerad, enligt Rintala.

– Den matchen är bara en av många på en lång resa, en del i allt arbete vi lägger ner. Det går inte att fastna i den, det finns inte tid till det. Men det fanns mycket bra som vi kan ha med oss under säsongen, säger Rintala.

Forwarden anser att det viktiga är att VSK fortsätter på det spår laget är inne på.

– Det kommer att krävas att vi når höga nivåer igen. Villa är säkert väldigt sugna på revansch efter sin start.

Villa Lidköping har öppnat elitserien med två raka förluster mot förvisso bra motstånd som Sandviken och Hammarby.

– De har nog inte kommit upp på sin riktiga nivå än, men å andra sidan vet jag inte riktigt vilken nivå de har. De har tippats att vara med däruppe i toppen i alla fall, så en väldigt tuff match väntar jag mig.

Nyförvärvet från Kalix har inte gjort något seriemål i Grönvitt än, men han har hittat in i laget och spelet. Hans speed på skridskorna har bidragt till VSK:s kreativa anfallsspel.

– Jo, ambitionen är ju att lära sig något varje dag och nog tycker jag att det går åt rätt håll. Det är ett kanonlag att spela i, trivs både sportsligt och socialt, säger Rintala.

Om VSK–Sirius 10–1 var ett sensationellt resultat i tisdags så var Kalix–TB 8–0 ännu värre. Pekka Rintala följde via nätet förra lagkamraternas hemmapremiär mot Tillberga. – Trodde nog på en skräll, men inte en vinst med så många mål. 8–0 var ju lite stort. Det har spridits en skev bild, laget är bättre än vad många tror och åker man dit med dålig inställning hämtar inga lag poäng, säger han.

Annons